goto-florida.com
Naar de nieuwe site
Florida 2017-2018
2016
2015
2014
2013/2012/2011
2011/210/2009/2008
Gastenboek

Jaar: 2011.

Periode :19 -04 t/m 06-05.

Vlucht: British Airways. A'dam ---> Heathrow ---> Miami vv.

Weer: Zonnig  en zeer warm, rond de 30 graden geen regen.

Woensdag 20 april.

Gisteren (dinsdag 19 april) al vroeg vertrokken vanaf Schiphol richting Heathrow waar de Boeing 747 klaar stond om ons naar Miami te vliegen. We werden gevlogen door de 2e (leerling)piloot wat aan de landing wel te merken was. Nu valt het niet mee om zo'n 747 gladjes neer te zetten, maar dit was met stip de hardste landing die ik met al mijn airmiles heb meegemaakt!  Maar goed we waren nog heel, de stemming bleef goed en de koffers stonden al klaar. Na de gebruikelijke vingerafdrukken, foto's, iris scans  en het kruisverhoor, konden we onze Nissan bij Herz gaan ophalen. Rond een uur of 8 lokale tijd  waren we al te gast bij het Best Western, onze Gateway to the Keys!

      

De 747-400 Boeing

 

Miami

 

Best Western Hotel

Vandaag natuurlijk vroeg wakker (dat blijft nog wel even) dus maar snel de boodschappen bij Publix en Walmart gedaan en de omgeving wat verkend. We zijn maar 3 hele dagen in het zuiden dus het worden korte bezoekjes aan de Keys. Key Largo hebben we vandaag al even bezocht. Erg veel bootjes te koop daar! Verhongeren zul je er niet. Via een stukje Everglades terug naar het zwembad en de warme hap!

Donderdag 21 april.

Vandaag dan maar eens echt beginnen!  Het kan natuurlijk niet bij alleen Key Largo blijven, dus...op naar de rest van de Key's. Rond achten in de auto en karren maar!  Even voor de leek: Wat zijn de Key's? De Key's of ook wel "the Florida Key's", zijn  een sliert eilandjes in het zuiden van Florida. De bekendste Key's zijn wel Key Largo en Key West en dan heb ik gelijk de eerste en de laatste genoemd. Daartussen hebben wij er, tijdens de 122 mijl autorit, zo'n 35 geteld. De weg naar de laatste Key (ons einddoel Key West) is lang maar de moeite waard. De Tomtom gaf bijna 4 uur aan maar het bleek uiteindelijk nog geen 3 uur te zijn. Nog een flinke rit natuurlijk maar rijden in de Nissan is geen straf. Key West is toch verreweg de hipste Key, heerlijk lunchen aan het water op de Sunset Pier, de Cuban mix kunnen we je aanraden. Daarna een 2 kilometer lange wandeling door Duval Street, de Kalverstraat van Key West, met als hoogtepunt bijna 20 minuten in de rij staan voor een foto van het meest zuidelijk punt als bewijs dat we er waren! Ja, je moet er wel wat voor over hebben!  Maar eerlijk, Key West is top en the place to be!          

 

 

      

Karakteristieke bouw in Key West

   

 

 

   

   

 

Het beste vervoer in Key West 

Fietstaxi

 

 Watertaxi

 

 

Meest Zuidelijke punt

 

De oude en nieuwe brug  naar Key West

 Vrijdag 22 april.

Nog maar net bijgekomen van de lange tocht naar KeyWest, vandaag alweer een nieuwe trip: Een boottocht vanaf het Pennekamp State Park. Niet zomaar een boottocht, maar een tocht met een "glassbottom" boot naar het enige koraalrif van Noord Amerika. Deze trip hadden we vanuit Nederland gereserveerd omdat de belangstelling erg groot is. Wij hadden de tocht van 9.15 uur en hoewel ruim op tijd stonden we om 8.00 uur al in een rij voor het park. Maar gelukkig waren we nog op tijd om onze reservering te bevestigen, nou ja gelukkig.....Er bleek voor vandaag code 4 te gelden. Ik zal dit even toelichten: De code geeft het weertype aan. Code 1 staat voor calm (rustige zee) en code 6 staat voor dangerous (gevaarlijk), er wordt dan niet meer gevaren. Maar goed, code 4 dus....dat hebben wij weer. We werden wel netjes  hiervoor gewaarschuwd en konden pilletjes krijgen tegen zeeziekte. Nu zijn wij bootmensen, bovendien in bezit van vaarbewijs dus wij zijn wel wat gewend. Geen pillen dus. De tocht nam 2,5 uur in beslag, na 45 minuten zaten we al op volle zee om daarna een uur rond te dobberen boven het koraalrif. Daar kwam ik erachter dat 4 op volle zee toch wel even iets anders is dan thuis met ons bootje op de Rijn bij mooi weer. Gelukkig bleven de grote spuugpartijen uit, maar de een naar de ander verdween toch naar enige tijd weer naar het bovengedeelte van de boot waar de deining minder was. Toch was er genoeg tijd om mooie plaatjes te maken van het koraalrif. Naar krap een uurtje vond de kapitein het welletjes en zette koers naar huis. Omdat we ons zo kranig gedragen hadden mochten we op weg terug overal in de boot rondkijken, zelfs in de stuurhut. Na de tocht even de rust in het park opgezocht om daarna terug te gaan naar het hotel.

   

De " Pennekamp"

 

 

 

   
"Onderwater view" 

 

Zaterdag 23 april.

Een lange reisdag naar het noorden met als doel onze villa in Hudson. Mooie rit door de Everglades via Napels, Venice, St. Pete en Tampa.

Zondag 24 april.

Heerlijk genieten van alweer dat "Dallas" gevoel in de villa op het Fairway Oaks Golf-course Park in Hudson. Ik laat het dit keer maar bij wat foto's. Goede Paas!

      
    

 

 

      

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

Maandag 25 april.

Tweede Paasdag kennen de Amerikanen niet en ook op eerste Paasdag is bijna alles gewoon open. Geen vervelende meubelshows of autoparades maar gewoon bijna "normale" dagen. Ideaal om een Ipad te scoren, dat scheelt toch flink met de Nederlandse prijzen. Helaas.... wat we ook waar proberen, overal vangen we bot. Er zijn winkels die sinds de dag dat de Ipad op de markt kwam (hier 2 maart meen ik) slechts enkele exemplaren aangeleverd hebben gekregen. Online bestellen is voor ons geen optie ivm de levertijd. Dan toch maar naar de Applestore, maar daar moet je al om 9 uur 's morgens in de rij staan en dan maar hopen dat je er eentje kunt bemachtigen! Waardeloos, Mr. Apple!!  Maar goed we blijven het proberen.

Ondertussen is het erg warm geworden, de temperatuur is boven gemiddeld, tijd om de stranden eens te verkennen. Hudson Beach is een klein gezellig strandje waar je lekker kunt eten aan het water. Pine Island is een groot strand en ligt een half uur verderop. We kenden dit nog van een vorige keer en beviel zeer goed. Dit werd onze keus. Onderweg nog even een parasolletje gescoord want we willen de knar natuurlijk niet verbranden.

PINE ISLAND BEACH

 

      

 

 

Pine Island

 

 

 

      

 

 

 

 

 

De natuur is nu op z'n mooist.

   

 

 

 

Woensdag 27 april.

Vandaag al vroeg vertrokken richting Tarpon Springs, het vissersdorp van Florida. Een soort Urk zullen we maar zeggen, maar dan wat warmer. Daar ligt het prachtige Howard Park. Een lange weg door het water leidt je naar een prachtig eilandje in de Golf van Mexico met een heel mooi strand. Het was er erg druk, velen zochten verkoeling wat niet zo verwonderlijk was want de temperaturen zijn momenteel zoals in juni/juli. Later in de middag stak er een flinke wind op waardoor er menig parasol het moest ontgelden. Ons plekje lag onder de palmen, de parasol bleef in z'n hoes.

   

Howard Park

 

 

Dinsdag 26 april.

Verder aan de kleur gewerkt en ondertussen vernomen dat president Obama en familie aanwezig zullen zijn bij de lancering van de Space Shuttle Endeavour, as vrijdag 29 april. De lancering, de benzineprijs en de koninklijke bruiloft in Engeland overheersen zo'n beetje het nieuws hier. 

Morgen verkassen we even naar de Space Coast om te kijken of het met de Shuttle gaat lukken dit keer!

Donderdag 28 april/Vrijdag 29 april

Vroeg vertrokken naar Palm Bay waar we een nachtje slapen in het Quality Inn hotel om vervolgens vrijdag richting Kennedy Space Center te vertrekken om de lancering van de Space Shuttle te zien. We hadden een prachtig plekje en waren er helemaal klaar voor. Helaas.... om half 1, ca 3 uur voor de lancering, wordt er omgeroepen dat de vluchtleiding heeft besloten de lancering uit te stellen vanwege een technisch probleem. De teleurstelling is erg groot maar er is niets aan te doen. Misschien as maandag een herkansing..... Toch even een indruk via een paar kiekjes.

   

 

 

 

 

   

 

 

 

Het persbericht...

KENNEDY SPACE CENTER --

NASA has called off Friday's launch of space shuttle Endeavour because of a heater failure.Mission managers said two heaters on an auxiliary power unit were not working. Engineers could not understand the problem, and the launch was halted.

Endeavour's final launch is now scheduled for no earlier than Monday, May 2 at 2:33 p.m., however, more testing will be done through the weekend.

Another factor that could affect the scheduled launch is the scheduled launch of an Atlas V rocket on May 6.

Commander Mark Kelly and his crew were already on their way to the launch pad, when NASA halted the countdown shortly after noon Friday. The Astrovan made a U-turn and returned the astronauts to crew quarters.

On its last mission before retirement, Endeavour will head to the International Space Station to deliver the Alpha Magnetic Spectrometer, a device built to search the universe for dark matter and antimatter.

The mission includes the last ever scheduled spacewalk by a shuttle crew, as no spacewalks are planned for the very last shuttle mission, STS-135, scheduled for June.

—————————————————————————

A big disappointment

Shuttle watchers who flocked to Central Florida from around the world were very upset to hear they would not be seeing Endeavour fly into space just yet.

Endeavour's final mission has attracted the masses, and an estimated 750,000 people were expected along the Space Coast on Friday afternoon.

The biggest space enthusiasts had already claimed their spots. Recreational vehicles were parked along the Max Brewer Bridge, in Titusville, before dawn Friday.

NASA reported no indication of damage to Endeavour from the storms.

—————————————————————————

VIPs on the Space Coast

Despite the scrub, President Barack Obama and his family flew to the Space Coast on Friday to take a tour of an orbiter processing facility at the Kennedy Space Center.

The president spent Friday morning in Alabama, touring the damage left behind by deadly tornadoes that slammed the Southeast earlier in the week.

From the Space Coast, Obama will head to South Florida to deliver a commencement address at Miami Dade College.

U.S. Rep. Gabrielle Giffords, the wounded wife of astronaut Mark Kelly, is already on the Space Coast. It's the Arizona congresswoman's first trip away from the Houston rehabilitation center where she had been recovering since she was shot in the head in an assassination attempt in January.

Giffords had planned to watch the launch with the first family. It was not immediately clear whether she would still meet with Obama on Friday, or whether she will remain in Florida over the weekend and stay for Endeavour's eventual launch.

 

Zaterdag 30 april

Vandaag een lekkere rustdag na alle hectiek en teleurstelling van gisteren. Lekker to the beach en daarna verder afkoelen in het zwembad. Al een paar dagen hoorden we wat geritsel in de struiken achter ons zwembad. Met alle waarschuwingen voor slangen alligators en ander gespuis in ons achterhoofd werden we toch nieuwsgierig en gingen op verkenning uit. Het bleek mother goose met haar kroost......  

  

 Later op dag naar Bay Port gereden en even lekker uitgewaaid.

   

 

 

 

 's Avonds op Hudson Beach de zonsondergang gevierd met de lokale bevolking, heel Hudson was zo ongeveer op het strand! Als de zon helemaal onder is volgt er een luid applaus en begint de zaterdagavond!

   

 

 

 

 

 

Zondag 1 mei.

Helaas, voor ons geen lancering. Vanwege een lastige storing en de daaraan verbonden testperiode zal de Endaevour niet eerder gaan dan 8 mei. Jammer dat was best even slikken, maar zo'n lancering is bijna niet te plannen. Met ons baalden nog zo'n 750.000 andere fans! 's Avonds plotseling "Breaking News" op alle stations, de president gaat het volk toepreken: Bin Laden is dood! Vandaag lekker naar het strand om even uit te waaien en de zinnen te verzetten.

Maandag 2 mei.

Homosassa Springs Wildlife Statepark staat op het programma. Een prachtig park met vele soorten inheemse vogels en wild wat hier vooorkomt. Beren, puma's, alligators, slangen alles is er. Lu de Hippo, een nijlpaard bekend van oa de serie Daktarie (bij de generatie > 45 jaar moet er een belletje gaan rinkelen) is er ook nog altijd. Ook leeft er een grote populatie manatees die hier op krachten kunnen komen. In het park is van alles te zien en te horen en regelmatig is er een show. Via een boottochtje van ca 20 minuten ga je het park in en uit. Fun!

Homosassa Springs Wildlife Statepark.

   

 

 

 

 

   

 

 

 

 

   

 

 

Lu de Hippo

 

Onderwater bassin

 

   

 

 

 

Dinsdag 3 mei.

Vandaag een heel rustig stranddagje gedaan, daarna de boodschappen en 's avonds nog even wat gedronken op Hudson Beach.

 

Woensdag 4 mei.

Zo'n 60 kilometer zuidelijk van Hudson ligt Dunedin met het mooie Honeymoon Island Statepark. Vanaf dit park brengt een ferry, met 2 maal 150 Honda PK's  buitenboord, je elk half uur naar Caladesi Island. Dit eiland, waar geen auto's mogen komen, wordt door 200.000 bezoekers per jaar bezocht. Het is een beetje zo'n Bounty eiland, wit zand en groenblauwe zee...

   

 

 

 

 

   

 

 

 

 

   

 

 

 

 

   

 

 

 

Morgen nog een dagje en dan is het toch echt weer over....

Donderdag 5 mei

Bevrijdingsdag in Nederland; Hier merken we er weinig van, men is hier nog immer druk met Bin Laden en Ground Zero. Maar goed, voor ons toch echt de laatste dag hier in Hudson. Vanmorgen eerst lekker vroeg naar het strand om later de souvenier ronde te maken, op te ruimen en in te pakken. Morgen vroeg weg met een lange rit naar Miami Airport voor de boeg. 's Avonds vliegen we weer terug naar Nederland.

 

Reisverslag 2011/2010

 Jaar: 2010, Periode 19 -01 t/m 08-02; Vlucht: KLM/Virgin Atlantic; Weer: Zonnig rond de 20 graden, bijna geen regen.

           2010/2011, Periode: 28-12 t/m 09-01, Vlucht: Delta Airlines/KLM; Weer: Zonnig 20-25 graden bijna geen regen.

 

In 2010 hebben we Florida 2 maal bezocht. Beide keren tijdens de koude wintermaanden in Nederland. In Florida is het dan aangenaam weer. Niet zo heel warm maar gewoon zoals bij ons 's zomers. Wel koelt het 's avonds af en kan het zelfs gaan vriezen (dat is wel wel ongewoon voor Florida). Vooral in de periode januari-februari (onze eerste "2010" trip) hebben we het soms best koud gehad!

In januari 2010 gingen we dus voor de derde keer naar de Sunshine State. Deze keer kozen we voor Virgin Atlantic als airliner. We hadden zeer goede berichten over Virgin Atlantic gelezen. Helaas wel met een overstap op Londen Gatwick via de KLM. KLM en Virgin zijn geen partners maar gelukkig ging alles goed. Met verschillende maatschappijen moet je soms je koffer weer opnieuw inchecken bij de overstap. Wij moesten dit ook, maar zoals gezegd gaf het geen problemen. Deze keer vlogen we naar Orlando. De vlucht met Virgin was perfect: Een mooie Boeing 747-400 met eigen enterainment system. Ook het eten was goed en drinken kreeg je genoeg.

Orlando is een mooi en modern vliegveld. Bij aankomst ga je met een treintje naar de bagagehal waar nu ook de autohuurbedrijven zitten. Dit keer zaten ze nog buiten de luchthaven zodat we met een busje moesten, maar tegenwoordig zitten alle verhuurders in een grote parkeergarage vlak naast de hal.

      

Op Gatwick in de 747

   Werkbezoek Tampa

Na de verplichtingen in Tampa ivm werk, konden we op weg naar Bradenton. Daar hadden we een prachtige villa aan een meer in een mooie wijk. Niet verwacht dat deze villa zo compleet zou zijn. Wel uitkijken voor de alligators in het meertje. Het leuke aan het huren van zo'n villa is, dat je eigenlijk gewoon tussen de plaatselijke bewoners zit. Het is toch anders wanneer je in een Resort of appartementencomplex zit met alleen maar vakantiegangers om je heen.

      
Villa Bradenton   

 

 

      
    

 

 

      
    

 

Even shoppen in de Outlet stores en de Publix.

      
Outlet stores   

Publix mag ook niet ontbreken 

Elke stad heeft wel zijn eigen Pier; Zo hier ook dan de Pier van Bradenton

      
   Pier van Bradenton 

 

Het gebied rondom Bradenton is zeer de moeite waard; Holmes Beach, Sanibel Island en Sarasota maar ook het Manatee Village Historical Park

      
Anna Maria Island Beach 

 

 

 Anna Maria Island

 

      
  Manatee Village Historical Park 

 

In Sarasota liggen de Mary Selby Botanical Gardens en het Gamble Plantation Historic State Park.

      

 

 

Mary Selby Botanical Gardens

 

 

 

      

 

 

Gamble Plantation Historic State Park

 

 

Ook in Sarasota ligt het Ringling Museum of Art, een prachtig museum over o.a. het wereldberoemde Ringlingcircus en zijn eigenaar John Ringling. Hier moet je een dag voor uittrekken.

      
  Museum 

 

 

      

Woonhuis John Ringling

 

 

 

 

 

      

 

 

Het circus in miniatuur

 

 

 

      

 

 

Maar ook op ware grootte

 

 

The IMG Academy, de Nick Bollettieri tennisschool in Bradenton

Maar het mooiste van de vakantie was toch wel ons bezoek aan de tennisschool van Nick Bollettieri. Nou denkt u misschien: Who the hell is Nick Bollettieri?? Wel, let op! Nick Bollettieri is een tenniscoach. Op zich niets bijzonders, maar hij is wel de coach geweest van o.a. Andre Agassi en Pete Sampras. Beide legendarische toptennissers en voormalig nummer 1 van de wereld spelers.

Nick Bollettieri heeft sinds 1978 een tennisschool in Bradenton, Florida; “The Nick Bollettieri Tennis Academy”. Zijn tennisschool is wereldberoemd en Nick Bolletieri wordt daarom ook wel de tennisgoeroe van de wereld genoemd! Veel beroemde tennisspelers hebben hun tennisopleiding op de Academy gehad. Naast Agassi en Sampras ook de zusjes Venus en Serena Williams, Boris Becker, Anna Kournikova. Maria Sharapova, Martina Hingis, Monica Seles en Jim Courier. Als u het leuk vindt om het hel verslag te lezen van deze ontmoeting klik dan hier

      

 

 

Nick Bollettieri in het geel

 

 

 

      

Video room

 

De eetzaal waar ooit Agassi lunchte

 

 

Helaas.... het regende die dag de hele middag, dus de banen lagen er troosteloos bij.....

      
  

Buitenbanen

 

 

Holmes Beach met het leuke gezellige "Cafe on the Beach"

      

  

Cafe on the Beach

 

 

Na de vakantie moest er nog even wat gewerkt worden dus op naar Tampa naar het mooie "Grand Hyatt" hotel. Tijdens ons verblijf daar mochten we in een speciaal daarvoor geprepareerde foyer de finale van de Superbowl kijken. Het was een mooie ervaring om die gekte eens mee te maken. (zie ook het verslag van de ontmoeting met Nick Bollettieri) 

      

Hotel "Grand Hyatt" Tampa

   

 

 

      
  Uitzicht vanuit het Grand Hyatt 

 

Op 9 februari vlogen we terug naar Nederland. Ditmaal via Manchester en het laatste stukje weer met met de KLM.

      

Orlando Airport

 

Nogmaals de 747 van Virgin Atlantic

 

 

 

Jaar 2010/2011, Periode: 28-12 t/m 09-01, Vlucht: Delta Airlines/KLM; Weer: Zonnig 20-25 graden bijna geen regen.

Eind 2010 besloten we de feestdagen in Florida door te brengen en de koude winter achter ons te laten. We vertrokken na de kerstdagen. Ditmaal kozen we voor Delta Airlines, ook hier hadden we goede verhalen van gehoord. Virgin Atlantic & Britisch Airways zaten al helemaal vol. Het blijkt dus toch wel raadzaam op tijd te reserveren als je een bepaalde airliner perse wilt. Delta voldeed overigens prima, de overstap was in Detroit. Het laatste stuk van Detroit naar Orlando was in een propvolle 757, wel erg krapjes allemaal.

Ditmaal direct naar onze villa in Davenport toegereden, we zaten zo'n 40 minuten rijden van het vliegveld.

      

Nachtvorst !!!

 

Villa Davenport

 

 

Bezoek Disney Wilderness Preserve, een mooi reservaat in Orlando.

   
  

 

Nogmaals Holmes Beach. We zaten er zo'n twee uur rijden vanaf maar het was de moeite waard!

      
    

 

Het prachtige Blue Springs State Park waar je in de koude maanden de Manatees echt van heel dichtbij ziet.

      
    

 

 

      
    

 

 

      
    

 

Verscholen tussen de sinaasappelplantages liggen de The Bok Tower Gardens, een heel mooi aangelegd park met een heus carillion in de toren, wat ook echt live bespeeld wordt. Het park is een initiatief van de Nederlandse zakenman Bok. Wanneer je in de Verenigde Staten heel veel verdiend hebt (met bijv. zakendoen) is het gebruikelijk dat je dan ook iets voor de gemeenschap terug doet. Vandaar dat Bok dit park aan Florida geschonken heeft. In het Park bevindt zich tevens het hoogste punt in Florida, wel 91 meter!

      
    

 

 

   

The Bok Tower

 

 

 

   

  

 

Hoogste punt Florida; 91 M!

   

 

Wekiwa Springs State Park waar het water altijd 20-22 graden is.

      
Wekiwa Springs   

 

Hontoon Island State Park. Een State Park dat je met een bootje moet bezoeken. Het is mogelijk om er (hetzij primitief) te overnachten. De laatste boot gaat om 17.00 uur terug.

      

 

 

Hontoon island 

 

 

In Winter Park kun je een leuke boottocht maken, de schipper is tevens de gids en doet het erg leuk. Het is een mooie kans om het huis van Tom Hanks (acteur) te zien. In Winter Park centrum is kun je heerlijk eten en leuk winkelen.            

      
Scenic boattours   

Huis Tom Hanks

 

   
  

 

Het prachtige Merritt Island Wildlife Refuge ligt rondom het Kennedy Space Center. Je kunt er uren lang wandelen en prachtige tochten maken. Wel oppassen voor alligators.

      
    

 

 

      
    

 

 

      

 

 

 

 

 

Het beste uitzicht om een Space Shuttle lancering te zien is op deze plek in het park. Helaas mag je tijdens een lancering het park niet in.....

Uitzicht op de lanceerplatforms van de Space Shuttle (NASA)

Orlando Premium Outlets

      
Orlando Premium Outlets   

 

Daytona Beach is wereldberoemd dankzij het gelijknamige race-circuit maar ook van het autovriendelijke strand. Vanaf de weg kun je gewoon met je auto het strand oprijden en daar parkeren. In februari begint het race seizoen en in het voorjaar zijn er de beruchte studentenfeesten. Er is dan meestal geen hotelkamer meer vrij.

      
    

 

 

      
    

 

Op het Daytona circuit kun je een tour maken. Je gaat met open wagens het circuit op en komt overal. Ook kun je leuke foto's (laten) maken.

      
    

 

 

      
    

 

 

      
    

 

 

      
    

 

Old Town Kissimmee, waar regelmatig "old-timer" auto-shows gehouden worden.

      
Old Town Kissimmee   

 

Vanaf Orlando via Detroit weer terug naar Nederland....

      
Orlando airport 

Een laatste "bakkie"

 

Airbus A330-300


Reisverslag 2009/2008

                                                                                                              

 

Jaar: 2009, Periode 15-05 t/m 06-06; Vlucht: Martinair B767 MP645; Weer Florida: Warm met af en toe in de (na) middag regen.   

In 2009 zijn we iets eerder in het jaar naar Florida gegaan. Het is in mei-juni minder warm en benauwd dan in de zomermaanden. Natuurlijk is er wel volop zon met hoge zonkracht (>10) maar de tropische hitte is er dan nog niet. Ook regent het wat minder in de namiddag. Het water is heerlijk op temperatuur, zo'n 23-25 graden.

Onze vlucht werd wederom door Martinair verzorgd. Martinair vloog dit jaar voor het laatst op Miami. Later hoorden we dat ze toch weer voor Orlando zouden kiezen. Hieronder een mooi afscheidsfilmpje van deze laatste vlucht....  


      

Schiphol

 

Miami

 

Miami Airport

Na een overnachting in Miami vertrokken we naar onze villa in Cape Coral. Dit keer zonder verdere verplichtingen ivm werk, gewoon lekker op vakantie!

 

      

Villa Cape Coral

   

 

 

      
    

 

In Fort Meyers ligt het Thomas Alva Edison museum. Echt zeer de moeite waard, hier is alles te zien over het leven en werk van deze beroemde uitvinder van o.a. de gloeilamp. Tevens is er ook een expositie over Henry Ford, eigenaar en oprichter van het bekende automerk. Eigenlijk is de juiste naam: The Edison & Ford Winter Estates.

      
  

Mevr. Edison

 

Thomas Alva Edison

 

      
  

Enkele befaamde uitvindingen

 

 Kantoor Edison

 

      

Laboratorium van Edison

 50000 watt gloeilamp 

Oude T-Ford modellen

 

      
  Landgoed van Edison 

Huis Edison

 

      
    Huis Henry Ford

Mooie dagtocht door de omgeving van Pine Island (het schiereiland) 

      
    

 

 

      
    

 

Fort Meyers

      

Down Town

 

 

 

 

Fort Meyers Beach

   

   
    

 

 

      
    

 

Sanibel Island en het  Lovers Key State Park kun je mooi in een dag bezoeken. Je wordt met een open busje van en naar het strand gebracht.

      
    

 

 

      
  Hagelwitte stranden 

 

Venice Beach een heel mooi rustig strand met een al evenzo rustig stadje.

      
    

 

 

      
Pier van Venice  

Venice Pier waar je mag vissen

 

zonder vergunning 

 

      
Venice Beach   

Fort Meyers Beach

 

   

"Sharky's club"

 

 

 Walmart en Publix

      
    

 

Terug met nog net even een heel zwaar onweer!

 

   
Miami Airport 

Leuk thuiskomen!

 

 

Reisverslag 2008

 

 

Jaar: 2008, Periode 26-6 t/m 23-7, Vlucht: Martinair B767 MP645, Weer Florida: zeer warm met af en toe in de (na)middag regen.

In 2008 maakten we onze eerste florida reis. We vlogen toen rechtstreeks met Martinair naar Miami om vervolgens via St. Petersburg naarSpring Hill  (Hernando County) te gaan. Een mooie tocht langs de Everglades en via de kust naar boven.

 

      

Martinair MP 645

 

Kust Florida bij Miami

 

Trade Winds Resort

We verbleven 4 nachten in het zeer luxe "Trade Winds Resort" in St. Petersburg. Erg mooi maar wel erg druk. Bij de hangmatten hangt een webcam waarmee je beelden "live" kan volgen op internet.

      
  

Webcam (Of dubbelklik foto)

 

 

 

      

    

 

Vanuit St. Peterburg hebben we  een bezoek gebracht aan de beroemde Pier, een vier verdiepingen tellend complex met diverse winkeltjes en bovenin een restaurant. Vanaf het terras is het genieten van het mooie uitzicht over de baai. Met als startpunt de Pier kun je voor 25 dollarcent (misschien nu ietsje meer) een tramrit maken door heel St. Petersburg. Compleet met gids en al, echt zeer de moeite waard.           

      
De Pier van St. Pete   

 

 

      

Pelikanen op zoek naar eten

 

Tramhalte

 

 

Na de drukte van St. Petersburg en het Trade Winds Resort, door naar Spring Hill waar we een prachtige villa gehuurd hebben. Geeft een beetje "Dallas" gevoel.

      

Villa Spring Hill

    

In het Homosassa Springs Wildlife State Park kun je de Manatees (dit zijn zeekoeien) van zeer dichtbij zien. Ook alligators en flamingo's lopen er vrij rond. Uniek is Leo the "Hippo", een nijlpaard bekend uit de Daktarie serie uit de jaren '70.

      

Homosassa Springs

   

Manatee

 

      

Alligators

 

Flamingo's

 

Leo the Hippo

Tampa is een stad waar zeer veel te doen is. Naast natuurlijk winkelen kun je er o.a. naar het Florida Aquarium en Ybor City, een historische wijk van Tampa.

      
  Entertainment 

 

 

      

Ybor City

 

Buiten de stad de rust...

 

"Kiosk"

 In Tarpon Springs kun je een boottocht maken naar de dolfijnen en met een beetje geluk zie je ze ook nog....

 

      
    

Lunch op een onbewoond eiland...

In Cocoa Beach zijn we een paar dagen in een hotel geweest dat in de jaren '70 opgezet is door een aantal astronauten. Zij vonden het wenselijk dat voor hun gasten fatsoenlijke accomodatie aanwezig was. Van hieruit hebben we het Kennedy Space Center bezocht.

      

 

 

  Hotel La Quinta-Inn 

Cocoa Beach

Een bezoek aan het Kennedy Space Center is een belevenis op zich. Als je in Florida bent moet je hiet beslist naar toe. Helemaal mooi is het, als er ook nog een lancering van de Space Shuttle is. Maar dat is echt geluk hebben want het is bijna niet te plannen. Neem diverse tours door het park en als je mazzel hebt kom je op plekken waar je normaal niet mag komen.

      

Kennedy Space Center

   

 

 

      
  

Model Space Shuttle

 

Lanceerplatform 39A/B

 

      

Control-room

   

Saturnus raket

 

      

"The Eagle"

 

Maanwagentje

 

"Rocket garden"

 

      

Space Shuttle

   

 

 

Lancering Space Shuttle Atlantis 2006

 Niet ver van Spring Hill ligt "Pine Island Beach" (Hernando County) een pachtig strand aan de Golf van Mexico. Op de weg er naar toe liggen nog een paar mooie kleine State Parks.

Pine Island Beach: Een van de mooiste stranden aan de Golf van Mexico. De watertemperatuur loopt hier soms op tot 30 graden. Wel uitkijken voor stingray's, een soort rog die gemeen kan steken. Ook oppassen voor kwallen. Regelmatig komen hier dolfijnen dicht aan de kustlijn. Lekker eten bij Willy's Tropical Breeze Cafe.

      
Pine Island Beach   

 

 

      

Dolfijnen aan de kust

 Kwal van bijna 50 cm doorsnee! 

 

 Natuurlijk mag een bezoek aan de Walmart niet ontbreken bij een verblijf in Florida en ook Old Town Kissimmee is zeer de moeite waard. Er staat hier een permanente kermis en er zijn tal van souvenirs te krijgen.

 

Souvenir

 Onze eerste kennismaking met Florida was zeer goed bevallen.

vervolgpagina