goto-florida.com
Naar de nieuwe site
Florida 2017-2018
2016
2015
2014
2013/2012/2011
2011/210/2009/2008
Gastenboek

 

 

Trip New York 11 oktober t/m 18 oktober 2013

 

Even een leuk tripje tussendoor! Nee dit is niet alweer een vakantie hoor (nou ja beetje dan!) Voor het werk moet een van ons in New York zijn (Kingston om precies te zijn). We koppelen er een paar dagen New York (city) aanvast. Helaas midden in de "Shutdown" zoals dat hier zo mooi heet. Maar hopen dat het niet te lang gaat duren anders kunnen we de musea ed. wel vergeten.... We vliegen met KLM naar Newark, huren een auto, maken een paar leuke uitstapjes, gaan nog even wat werken en vliegen via JFK weer terug. We verblijven in hotels in New York en Kingston. We zullen proberen om jullie een beetje op de hoogte te houden van onze belevenissen alhier.

 

 17-10 Zesde dag Kingston

 Vanmorgen gingen de mannen alweer vroeg op pad naar hun werk. De dames deden het rustig aan en praatten gezellig met elkaar in de lobby van het hotel. Rond 12.00 uur waren we weer met elkaar verenigd, gingen we lunchen en daarna weer op weg om met elkaar een boottocht over de rivier de Hudson te gaan maken. De tocht startte om 14.30 uur. We waren ruim op tijd aanwezig om een mooi plekje op de boot te zoeken. Het mooie weer was inmiddels weer helemaal terug gekeerd en het was een genot om vanaf het water naar alles om ons heen te kijken. Aan weerszijden bestond de rivier uit prachtig gekleurde herfstbossen met zo hier en daar een mooi huis verscholen. We kwamen ook een paar keer een vuurtoren midden in het water tegen, heel bijzonder. Het was vrij druk op de boot, kennelijk waren meer mensen op het idee gekomen voor deze boottocht. We kregen onderweg uitleg van de kapitein en het blijkt dat de Nederlanders een belangrijke rol in het verleden in dit gebied hebben gehad. Henry Hudson heeft in 1609 in opdracht van de VOC een doorgang gezocht tussen Spitsbergen en Nova Zembla. Dat lukte hem niet, maar hij kwam met zijn schip. De Halve Maen, uiteindelijk uit in het gebied waar we nu waren. Een replica van deze boot is hier in de buurt ook te zien, maar in dit seizoen alleen in het weekend, dus daar konden we helaas niet meer naar toe. Al met al een mooie middag op het water. Daarna terug naar het hotel en ’s avonds met elkaar gegeten in Ninety Nine, een keten hier uit de buurt. Morgen nog een laatste keer aan het werk in Kingston en daarna terug naar JFK voor onze vlucht naar huis. 

 

   

Bootocht op de Hudson

 

 

 

   

 

 

 

 

16-10 Vijfde dag Kingston

We verlieten vandaag New York en verhuisden naar Kingston, want de arbeid roept. Onderweg reden we een route langs bossen met prachtige herfstkleuren. Het was jammer dat de zon nu verstek liet gaan, want dat zou nog extra mooi zijn geweest. We checkten bij aankomst in het Marriott hotel in en gingen een broodje eten bij de Subway. Daarna ging de mannelijke helft van de Elstars met collega’s naar de fabriek waar hij moest zijn en gingen de dames winkelen in de nabijgelegen Hudson Valley Mall. Het lukte prima om daar de middag door te brengen. ’s Avonds gingen we eten bij de Applebee’s en ook dat smaakte weer zoals vanouds. 

 

 

15-10 Vierde dag New York

 We hebben vanmorgen weer de bus gepakt om naar New York te gaan. Het eerste doel dat we hadden was het Empire State Building. Onderweg kwamen we nog langs de Macy’s, de grootste winkel ter wereld. We verdwaalden daar bijna! Voor het Empire State Building hadden we ook thuis al kaartjes besteld. We hadden de Express tickets genomen, zodat je nergens in de rij hoefde te staan. Dat was het geld dubbel en dwars waard, want het was behoorlijk druk toen we er waren en we mochten echt overal langs de rijen lopen (rij voor de kaartjeknipper, rij voor de security, rij voor de lift, rij voor de tweede en derde lift en later ook voor de liften naar beneden). Dat heeft ons waarschijnlijk wel minstens een uur gescheeld. Het uitzicht vanaf de 86e verdieping was fantastisch. Allerlei landmarks waren goed te zien en we genoten er volop van. Later zijn we ook nog naar de 102e verdieping gegaan. Hier mocht je niet meer buiten staan, maar kon je alleen nog maar achter glas kijken. Het was een hele mooie ervaring. Daarna zijn we gaan lunchen en vervolgens zijn we via de Fifth Avenue met alle dure winkels richting Central Park gelopen. We zagen onderweg ook nog de Public Library van New York, een prachtig gebouw. We zijn naar binnen gegaan en ook daar zag het er heel mooi uit.  We waren te moe om nogmaals Central Park in te gaan en zijn daarom via Broadway en Times Square naar het busstation gegaan. De bus stond al klaar en we waren in no time terug in ons hotel. ’s Avonds hebben we weer heerlijk gegeten bij de Outback en daarna was het uitrusten van alle indrukken en vermoeienissen. Het is ongelooflijk, maar het weer is wederom heel goed geweest. We konden ook nu weer gewoon zonder jas door de stad lopen en dat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de hele goede indruk die we van New York hebben gekregen.  Morgen rijden we naar Kingston en gaan de werkzaamheden beginnen.

 

 

 

   

Uitzicht over Manhatten vanaf Het Empire State Building 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

14-10 Derde dag New York

Vandaag waren we met z’n vieren op stap, samen met de collega en z’n vrouw die ook in New York zijn.  We pakten weer de ferry van Staten Island naar Manhattan en genoten onderweg van het Vrijheidsbeeld en het mooie uitzicht op New York. Daarna zijn op een markt terecht gekomen en liepen we naar Ground Zero om het 9/11 Memorial te gaan bekijken. We hadden in Nederland al kaartjes gekocht, dus dat hoefden we niet meer te doen. Het monument met het vallende water en de vele namen die in de randen zichtbaar waren, was erg indrukwekkend, we waren er eigenlijk allemaal wel stil van. Het is ongelooflijk om op deze plek te beseffen wat er 12 jaar geleden gebeurd is en welke impact dat heeft gehad. We hebben hier een uurtje rondgebracht en zijn toen samen gaan lunchen. Daarna hebben we een wandeling naar en over de Brooklyn Bridge gemaakt. Het klinkt misschien afgezaagd, maar het weer was nog steeds schitterend. Het is gewoon een feest om deze dagen steeds buiten te zijn en van New York in de zon en met prima temperatuur te genieten. Toen we terugliepen naar de ferry zijn we langs Wall Street gekomen en hebben we het gebouw van de New York Stock Exchange gezien. Daarna dus met de ferry terug en we hebben de dag besloten met een heerlijk etentje bij de Olive Garden.  

  

 

 

9/11 Memorial

 

 

 

 

13-10 Tweede dag New York

Vanmorgen hebben we de auto gepakt en zijn we gaan rondrijden. We kwamen eerst uit bij Manhattan Beach (Queens)  en even later, na een ritje door Brooklyn, bij Coney Island, het strand van de gewone New Yorkers met ook een kermis erbij.

Het weer was nog steeds geweldig, dus we hebben een heerlijke wandeling over de boulevard langs het strand gemaakt. Tussen de middag een hotdog gegeten bij Nathan’s Famous. Dit schijnt een beroemd hotdogzaakje te zijn en was er al in 1916!

 

   

Coney Island

 

Coney Island

 

Daarna de auto weer ingestapt en naar de ferry terminal van Staten Island gereden. Vandaaruit zijn we de boot (gratis!) opgegaan richting New York. Dit was echt weer geweldig. We vaarden langs het Vrijheidsbeeld en zagen de skyline van New York prachtig liggen. Op de boot was het ook gewoon heerlijk vanwege het mooie weer. 

 

 

 

   

Vrijheidsbeeld

 

 

In New York aangekomen gingen we van boord en namen we even later dezelfde ferry weer terug naar Staten Island. Er waren trouwens veel mensen die zo’n tripje deden, kennelijk ook een populair zondagmiddaguitje voor de locals. Moe, maar voldaan gingen we weer terug naar het hotel om later nog weer eens bij de Outback te gaan eten. 

 

11-10 / 12/10  Reisdag en eerste dag in New York

Vrijdag 11 oktober was de reisdag naar New York. Die verliep prima. We vlogen met Delta naar Newark en we kwamen een kwartier eerder aan, terwijl we zo’n 35 minuten te laat vertrokken. Het vliegtuig was de mooiste die we de afgelopen jaren hebben gezien. Het was een Boeing 767 met mooie leren stoelen die prima zaten, schermpjes met een scherp beeld en een ontzettend uitgebreid entertainmentaanbod. Het was bij de immigrations erg rustig en we konden eigenlijk meteen doorlopen. Daarna kwam de koffer ook al aan en toen konden we richting de autoverhuur met de Airtrain. Bij Herz moesten we even wachten, maar daarna kregen we een prima auto mee. Toen op weg naar ons hotel. We reden eerst verkeerd, maar toen we eenmaal de goede weg hadden gevonden, vonden we het hotel, Hyatt Place Secauces. Het ligt niet in New York, maar in New Jersey, maar eigenlijk op de grens met New York. Zo hebben we dus wel de stad binnen handbereik, maar niet de drukte en dat vinden we eigenlijk wel zo prettig. We gingen vroeg slapen, want we waren erg moe.

 

      

Zeer ruime suite

 

 

 

Hyatt Place

 

We waren natuurlijk al weer vroeg wakker. Rond een uur of 3 lagen we al te draaien, maar we hebben het nog kunnen rekken tot 6 uur. Daarna douchen en ontbijten en even naar de naastgelegen Walmart voor wat boodschappen. Later in de ochtend stapten we in de bus naar New York, waar we 20 minuten later aankwamen. De eerste keer in New York, dus eerst maar eens wat rondkijken en ons verbazen over alle drukte, reclame op gebouwen, yellow cabs en getoeter van auto’s.

 

 

   

 

 

 

 

Daarna op weg naar de Earl of Sandwich, want we hadden zin in een lekker broodje. We kwamen daar binnen en waren meteen aan de beurt! Dat hebben we wel eens anders in Florida meegemaakt. Vervolgens weer heerlijk slenteren en op weg naar Central Park. Het weer was prachtig, dus het bruiste daar aan alle kanten. Op diverse plekken muziek of andere voorstellingen, veel mensen die een wandeling maakten, speel- en sportvelden beredruk, erg leuk.

 

We hebben hier wel een paar uur rondgebracht, ons verbazend over alle mooie plekken die we tegenkwamen. Prachtig om in het drukke New York zo’n groene plek tegen te komen. Moe van alle indrukken gingen we tegen de avond terug en daar hebben we de dag afgerond door bij de Outback te gaan eten. Die zit hier zo’n 5 minuten lopen vandaan, dus dat was nog een heerlijk avondwandelingetje. 

 

Mei 2013

Wilt u ook ons California verslag lezen? dat kan op:

http://goto-california.webnode.nl

 

Dec 2012 - jan 2013

Voor ons Florida-verslag van 28-12-2012 t/m 12-01-2013

Ga naar ons blog op http://goto-florida.webnode.nl

 

Wegens plaatsgebrek op de site, moesten we even uitwijken.

Vriendelijke groeten,

Elstars.

 

Reisverslag Elstars Florida 14-28 September 2013.

 

Vrijdag 27 september

De vertrekdag, altijd vervelend om weg te moeten van een plek waar je het de afgelopen tijd fijn hebt gehad. 's Morgens zijn we eerst nog even afscheid gaan nemen bij het strand en hebben we nog gekeken bij South Jetty Park. En ja hoor, op de valreep weer een paar dolfijnen gezien. Daarna thuis lunchen en de koffers in de auto laden. Rond 14.30 uur reden we naar het vliegveld van Tampa. We waren er bijna en toen zagen we het vliegtuig van British Airways (dat ons zou komen ophalen) net overvliegen en de landing inztten. Dat was toch wel heel mooi om te zien. Dit vliegveld is trouwens heel relaxed: auto inleveren was zo gedaan, daarna stonden we meteen in de incheckhal, koffers afgeven en we waren klaar voor  vertrek. Dit alles binnen ongeveer 15 minuten. Perfect zo. Vervolgens nog even iets eten en toen was het eigenlijk ook al tijd om te boarden. Alle mensen zaten er op tijd in en een kwartier voor het eigenlijke vertrek, waren we al los van de slurf. De vliegtijd was zo'n 7 uur en 40 minuten. We gingen erg snel; op een gegeven moment zagen we dat de snelheid meer dan 1100 km per uur was. De volgende ochtend om 7 uur stonden we op London Gatwick. We hebben daar heerlijk ontbeten bij een eetzaakje, nog wat rondgelopen en gewacht en daarna begonnen we aan het laatste stukje naar Nederland. Op Schiphol aangekomen kwamen de koffers ook snel en om ongeveer 15.00 uur waren we thuis na een heerlijke vakantie!

Donderdag 26 September

 De laatste volle dag vandaag. Morgen zullen we in de loop van de middag naar het vliegveld rijden en naar huis gaan, maar nu nog even lekker genieten. Het weer was weer top vandaag, geen spatje regen gezien en weer flink veel zon gehad. Heerlijk, daar waren we wel weer aan toe. Vandaag nog maar weer eens een tijdje genoten van Nokomis Beach. Het waaide flink, de rode vlag was uit, er waren woeste golven en de schuimkoppen  lagen op het strand. Een schitterend gezicht en dat bij een temperatuur van zo’n 30 graden.

   

Nokomis Beach

 

Schuimkoppen op het water

’s Middags ook nog eens bij South Jetty Park gekeken. Het North en South Park worden van elkaar gescheiden door de zee en een soort strekdammen met rotsen. Het water beukte daar tegenaan en zorgde voor flinke opspattingen. Daar waren veel mensen (en wildlife) op af gekomen. We hebben daar diverse bruine pelikanen gezien en we zagen de dolfijnen tuimelen in het water. Fantastisch om dit zo te zien en om zo de vakantie (bijna) mee te beëindigen. Daarna weer heerlijk eten bij de Outback.

 

   

Jetty Beach

 

 

We hebben daar zelfs nog een leuke Outbacktas gescoord. Deze was eigenlijk bedoeld om daar doggybags met restanten eten in te vervoeren, maar we hadden weer eens alles opgegeten en onze buren niet en toen kwamen ze bij hen met de doggybags en de tassen aanzetten. Toen we vroegen of we zo’n tas mochten hebben, kregen we er meteen eentje mee.

Tenslotte nog een keer naar Venice Beach voor de zonsondergang en onder het genot van een live muziekje zagen we de zon weer verdwijnen om morgen waarschijnlijk weer gewoon op te komen. Een prachtige laatste dag. 

Dinsdag 24 september en Woensdag 25 september

Niet uit gemak maar wegens wat internetproblemen maar even een update van de afgelopen zeer natte dagen. Het was bar, regen regen en nog eens regen. Vanaf een uurtje of zes vanavond (woensdag) is het eindelijk droog en schijnt de zon weer eens. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt, natuurlijk het regent wel meer dan eens (en hard) maar zo lang achtereen...Veel straten stonden blank en sloten liepen over, zelfs zandzakken konden afgehaald worden. Ondanks de regen hebben we ons prima vermaakt: Dinsdag een leuke winkeldag in een Mall in Port Charlotte en woensdag gewoon lekker wat gaan rondtouren richting zuiden. We hoopten daar op beter weer maar ook in Fort Myers was het al niet veel beter. We zijn maar weer omgekeerd richting Venice waar het gaandeweg steeds droger werd. 's Avonds lekker naar de Applebees gegaan en nog een tijdje van de mooie zonsondergang genoten. We zijn er weer!

 

 

      

Charly's Sub

 

Mall

 

Wel zeer rustig......Crisis???

 

   

Cowboy Burger

 

Baby Rib's

 Sunset

 

 

Heel anders waren de beelden van de overlast die de regen deze dagen bezorgde........( Baynews9 site)

   

 

 

 

 

   

 

 

 

Maandag 23 september

Het weer werkte niet zo zeer mee vandaag, het was een natte dag! Echt een museum dag. Het werd het Ringling musuem in Sarasota. We waren er al eens eerder geweest en gingen alleen naar het kunstmuseum wat bovendien vandaag gratis toegang had. Dus nog maar eens de Rubens, de Rembrandt en de Hals bekeken. De rit er naar toe ging dit keer wel met een overdekt golfkarretje, het regende immers pijpestelen! Maar al met al was het toch wel weer interessant, dit keer was er ook nog een tentoonstelling van foto's uit WO II gemaakt door oorlogsfotografen. Verder heb ik uitgebreid verslag van het Ringling museum gedaan in een van de eerdere reisverslagen. zie ook de link naar de site : Ringling Museum of Art

 

Het Ringling Museum of Art

 

   

Veel kunst uit Europa 

 

 

 

   

prachtige tuinen 

 

 

 

Dit huis was van Mable Ringling en is nu te huur voor feest

Het bleef de hele dag regenen en wel zo hard en zo veel dat we op de weg terug overal waarschuwingen kregen voor overstromingen. Ook waren er al wegen afgesloten. Thuisgekomen zagen we het waterpeil van ons zwembad gevaarlijk dicht de rand naderen.....Ik heb toen maar ingegrepen door handmatig via de pomp en drainleiding het overtollige water weg te pompen. Vreemd dat dit zwembad geen overflow afvoer heeft....Je zal niet thuis zijn....Maar je eind goed al goed, morgen de poolcleaner maar even vragen.

Zondag 22 september

Vandaag hebben we een geheel nieuwe ervaring opgedaan in Florida: het bijwonen van een honkbalwedstrijd. Nou, het was geweldig! De Tampa Bay Rays moesten spelen tegen de Baltimore Oreoles in het Tropicana Field Stadium in St. Petersburg, een uurtje rijden bij ons vandaan. We kenden beide teams wel niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Het stadion waren we wel eens eerder voorbij gereden en nu konden we het dus van binnen zien. Het was heel groot, met heel veel te doen in en buiten het veld. We zijn gaan kijken bij het bassin met de sting rays uit het Florida Aquarium in Tampa, hebben ook even het kleine museumpje bezocht en wat winkeltjes. We zagen ontzettend veel eettentjes en bijgevolg ook erg veel mensen eten tijdens de wedstrijd: hamburgers, hotdogs, chips met erg veel dipsauzen, popcorn en suikerspinnen (die werden ook tijdens de match in het publiek verkocht); Amerikaanser kan het gewoon niet.  Bij sommigen leek het alsof ze daar meer mee bezig waren dan met de wedstrijd. Die bleven maar heen en weer lopen met eten en drank. We keken onze ogen uit en hebben vreselijk genoten van alles wat we zagen. Hele families woonden de wedstrijd bij, zelfs baby’s zagen we voorbij komen. De tickets hadden we ’s morgens nog via de website gekocht, dat ging prima. Nog leuk om te melden: de Tampa Bay Rays wonnen de wedstrijd. We zijn dan wel geen fans, maar als je er dan toch bent, dan is het leuk als het thuis spelende team wint. We kwamen ’s avonds moe van alle indrukken thuis en hebben toen niet veel meer gedaan dan heerlijk buiten geluierd en nagenoten. 

 

   

The Tropicana Field Stadium

 

 

 

 

   

Speelveld

 

We konden op verschillende plaatsen kijken 

 

 

   

Uitzicht vanaf ons vak 321 

 

 

 

Zaterdag 21 september

Vanmorgen zijn we eerst naar Venice Historic train depot gereden, een oud (maar nu opgeknapt) stationsgebouw waar vroeger de trein langskwam. De laatste passagierstrein reed hier in 1975 naartoe, in 1991 reden hier nog goederentreinen. De echt allerlaatste trein was een trein van het beroemde Ringling en Barnumcircus. In het gebouw kregen we een kleine rondleiding door een van de vrijwilligers van de Historische Verening van Venice. Hij vertelde over het ontstaan van de plaats (ergens rond 1920) en liet ons zaken uit het stationsgebouw zien. Het bestaat uit 2 gebouwen, met elkaar verbonden door een gang. Vroeger was deze gang er niet; het ene gebouw was van de blanke reizigers en het andere voor kleurlingen. Pas later is die gang gemaakt en kon je van het ene naar het andere gebouw. Dat was eigenlijk wel schokkend.

 

   

Stationsgebouw

 

Oude treinwagon ca 1931.

 Daarna namen we een kijkje bij de Flea Market, een groot gebouw, waar maar zeer weinig mensen rondliepen; veel standjes waren ook leeg. Het blijkt dat deze tijd van het jaar een slappe tijd is. Straks als de “snowbirds” weer komen zal het wel drukker zijn.

 

   

Dome Fleemarket

 

 

Vervolgens weer heerlijk een tijdje bij Venice Beach gezeten en genoten van ons eigen zwembad. ’s Avonds gingen we eten bij de Applebee’s en het smaakte daar weer ontzettend lekker!

 

 

   

Je hoeft niets te missen!

 

2for24

Daarna snel doorgereden naar Nokomis Beach, want op woensdag en zaterdag komt daar vanaf een uur vanaf tot aan de zonsondergang de ‘Drum Circle’ spelen. We konden nog net een parkeerplaatsje vinden doordat iemand wegreed en liepen snel het strand op. Het was daar vreselijk druk en waar allemaal mensen die gezellig hun stoeltje bij de muziek hadden neergezet. De Drum Circle speelde opzwepende muziek en diverse dames met harembroeken en andere versierselen waren aan het dansen. Erg leuk om zo eens mee te maken! 

      

 

 

Drums on the beach

 

 

filmpje van de drumband

 

Vrijdag 20 september (de laatste zomerdag)

 

Vandaag stond de zon al vroeg hoog aan de hemel. Het beloofde een warme dag te worden en dat klopte ook. We gingen weer eens kijken bij Nokomis Beach en daar hebben we een paar uurtjes gezeten.  Met een parasolletje erbij en af en toe afkoelen in de zee, ging dat prima. Tussen de middag een heerlijk broodje gehaald bij de Quiznoz,  dat is wel een van onze favorieten, beter dan de Subway. We hebben op de boardwalk van Nokomis Beach een bankje gezocht om het even lekker te gaan eten. Rond 14.30 uur waren we weer bij de villa en we hebben daar nog een hele fijne middag gehad. Lekker gezwommen in het zwembad en verder bijgekleurd. Deze keer hadden we geen regen, dus we konden heerlijk van het mooie weer genieten. Na het eten ’s avonds zijn we voor de zonsondergang naar Venice Beach gereden. Het was daar een en al gezelligheid. Er was een yogagroepje bezig met oefeningen en op het strand was een bandje dat daar een concert gaf. Veel mensen waren er op af gekomen en zaten met een stoeltje lekker op het strand naar de band te luisteren. Het laatste lied werd gezongen tijdens de zonsondergang en op het moment dat de zon onder ging, stopte de band met spelen. Het was trouwens een fantastisch mooie zonsondergang, we hopen dat we er komende week nog diverse kunnen zien. 

 

 

   

Live muziek!

 

 

 

   

natuurlijk even meegedaan!

 

 

Donderdag 19 september

Vandaag naar Siesta Key gereden en heerlijk aan het strand gezeten. Siesta Key is the no. 1 beach van Florida dit jaar, en eerlijk gezegd het is een heel mooi strand. Het bleef op een paar spatjes na droog ondanks de wat mindere voorspelling. Warm was het wel! En natuurlijk in de namiddag weer een flinke bui met onweer!

 

   

Siesta Key Beach

 

 

Tussen de buien door zijn we ’s avonds gaan eten bij de Outback. We hadden nog een bon voor een gratis voorgerecht: Tassie’s chicken bites. Die was alleen op donderdag geldig, dus dat kwam mooi uit. Deze chicken bites waren behoorlijk spicy, maar wel lekker. De refill van ons drinken hadden we vanavond wel nodig. Daarna de hoofdgerechten (Outback special en de Woodgrilled pork chop) en toen hadden we het wel gehad voor vandaag. 

 

 

   

Tassies chicken bites 

 

Woodgrilled pork chop

 

eet smakelijk!

Woensdag 18 september

 

Vandaag een uitstapje naar Bradenton, Holmes Beach, het strand waar we elke keer wel even heengaan. Iedere keer is er wel weer wat veranderd, maar het blijft een leuk strand met een gezelig cafe!

De lunch komt vanmiddag nu eens niet uit het cafe maar van de lokale Publix; een heerlijkke footlong! Een heerlijke stranddag met (helaas alweer) een fikse regen/onweersbui in het einde van de middag. 

   

Holmes Beach

 

Huisdieren toegestaan

Dinsdag 17 september

 We zijn al aardig gewend aan de Florida-tijd dus het uitslapen gaat wat makkelijker. Waren we de eerste dagen al om 5 uur klaarwakker, zo makkelijk slapen we nu door tot 8 uur. Tijdens het ontbijt kregen we bezoek van de pool-cleaner en de tuinman(nen). De hele wijk werd weer even goed onderhanden genomen. Ondertussen genoten we van ons prachtige uitzicht.

 

Uitzicht vanaf ons terras

s'Morgens stond er een bezoekje aan het "Bay Preserve" op het programma. Dit is een klein beschermd stukje natuurgebied waar je een prachtig uitzicht over de "Little Sarasota Bay" hebt. Ook kun je dit afhuren voor feesten en partijen.

 

Bay Preserve

 

   

 

 

 

 

Voor een lange wandeling was het eigenlijk al te warm, de temperatuur liep al richting de 90's. We reden verder richting Englewood om daar op het strand te gaan lunchen. Het strand van Englewood heeft een mooie bordwalk en aangelegde overdekte zitplaatsen.


 Later in de middag zijn we nog even bij het vernieuwde Manasoto Beach gaan kijken maar helaas begon het licht te regenen en zijn we terug gereden naar Venice. Eenmaal thuis begon het enorm te regenen en onweren. Dit is helaas steeds het geval in de namiddag, maar ja het hoort bij deze periode en het plezier is er niet minder om!

 

Maandag  (bloomin’ Monday) 16 september

Another day in paradise again, de regen van gisteren is alweer vergeten en we gaan al vroeg op pad richting Nokomis Beach en Jetty Beach, een  paar standen in Venice.  Jetty Beach heeft veel te bieden,  bootjes kijken en mooie zitplaatsen met veel groen en schaduw, maar is nog in aanbouw.  Nokomis Beach ligt iets eronder en heeft een mooi breed strand. Hier gaan we lekker zitten. De net aangeschafte Walmart parasol biedt ons de nodige schaduw want de koperen ploert brandt er aardig op los.

 

Na een paar uurtjes vitamine D gaat het richting de lunch en breken we ons kamp op. Ook gaan we nog even langs bij de Pier van Venice waar nog steeds verbouwd wordt.

   

Venice Pier

 

 

Tegen drieën begint het donker te worden en we maken ons op voor een flinke bui….maar hij zet niet door en het blijft bij wat spettertjes. Toch maar richting huis om nog even lekker in de pool te plonzen.

Het diner is vanavond in the Outback waar we na het noemen van de magische woorden “Ryan Newman” een FREE Bloomin' Onion voorgeschoteld krijgen. Dit was tevens onze lang verwachte kennismaking met dit gerecht.  De steakes volgden en even later ging het met volle magen weer richting de villa waar we ons heerlijk op het terras nestellen en genieten van de mooie avond…

 

Zondag 15 september 

Opgestaan met prachtig weer, vroeg wakker natuurlijk, we zitten immers nog een beetje in Holland tijd. Lekker rustig aan  gedaan en naar Venice beach gegaan. Warm daar! Even langs de Walmart en net op tijd terug voor het noodweer dat nu losbarst.....Tja dat hoort er ook bij....

Zaterdag 14 september

Na een heerlijke nachtrust konden we aanschuiven aan het ontbijtbuffet. Dit was echt een van de beste die we ooit gehad hebben. Hierna op weg naar National om voor 85 euro onze full size rental op te halen……(de eerste uit de National “stunt” aanbieding). Gelukkig zonder morren en extra kosten mogen we er een uitzoeken. Na enig vergelijk namen we maar degene met de minste miles op de teller;  5600, helemaal wit, keyless entry (wel even wennen) maar vooral heel mooi! De Nissan Altima 2.5 S. Hiermee zoefden over de verhitte wegen naar Venice waar we de komende twee weken in onze mooie villa verblijven…


Vrijdag 13 september
 

7.00 uur....

Op weg naar Schiphol, de reis gaat op de automatische piloot en verloopt prima en voor we het weten staan we alweer bij de balie van BA. Het is rustig op de luchthaven en alles gaat lekker vlot. De beide vluchten vertrekken  mooi op tijd en de service is zoals we van BA gewend zijn, gewoon goed! Vooral complimenten voor het kordate optreden van een van de stewardessen tegen een familie die besluit om maar eens met de kids lekker te gaan “picknicken” op de vrije plek voor de nooddeuren en bij de toiletten. Het kleed werd uitgevouwen en het speelgoed werd opgesteld…..Geen vuiltje aan de lucht dacht de familie, de anderen zullen toch zeker geen last van hun hebben ….? Maar helaas, het liep toch even wat anders toen een van de koters  pardoes geschept werd door een karretje van de niets vermoedende stewardess in haar loop naar de hongerige passagiers. Boze blikken werden gewisseld en het hele stel werd vriendelijk doch streng verzocht naar hun plaatsen terug te keren. Gelukkig, wij konden weer even de benen strekken….

Verder verliep de reis rustig en zonder problemen. Om ca. 18.30 landden we op de luchthaven van Orlando waarna we nog een half uurtje zoet werden gehouden bij de douane. Deze keer hebben we  een nachtje in het Hyatt geboekt. Dit hotel ligt op de luchthaven waardoor je zo vanaf de bagagehal het hotel inloopt, ideaal! De recensies liegen dit keer niet….wat een geweldig hotel en goede service! Ons verzoek om een andere ( meer rustig gelegen) kamer werd zonder protest gehonoreerd, we kregen  een van de meest stille kamers.


AS vrijdag 13 september vliegen we met BA via Gattwick naar Orlando. Alles is geregeld, we hebben er zin in.....!! We zullen proberen weer verslag te doen van onze belevenissen. Het wordt hoofdzakelijk een luier vakantie, dus echt spectaculair zal het niet worden verwachten we! Maar ja.....je weet het maar nooit.....

 

Jaar: 2012

Periode: 27-04 t/m 12-05 2012

Vlucht: BA; A'dam ---> Tampa vv.

Weer: Warm en zonnig met af en toe een flinke bui.

 

Donderdag 26 april.

Vanmorgen online ingecheckt en de laatste ditjes en datjes afgerond, het kan weer beginnen. Morgen naar Schiphol en dan naar Tampa met een overstap op London Gatwick. Daar 1 nachtje een hotel om even bij te komen en dan vervolgens richting Venice in onze huurauto van mr Hertz. De vooruitzichten zijn goed, we hebben er zin in !

Vrijdag 27 april.

Al vroeg vertrokken richting Schiphol, alles ging voorspoedig. Auto op lang parkeren en met een volle bus naar de vertrekhal. Het is meivakantie dus erg druk op Schiphol. Toch ging het inchecken en de contoles vrij snel. Met een 737 van BA naar Gatwick en een paar uur later met een 777 naar Tampa. Prima vluchten gehad, een 777 is een mooi en stil vliegtuig. Met een gratis shuttle naar het "Intercontinental Hotel" in Tampa. In dit zeer luxe 4 sterrenhotel bleven we 1 nachtje om vervolgens naar Venice te rijden waar we een villa gehuurd hebben. De auto, wederom van onze vaste verhuurder mr. Hertz, was ditmaal een bijna nieuwe Nissan Sentra (4000 miles op de teller). Het hotel kunnen we trouwens echt aanraden als je een paar nachten in Tampa wil verblijven. Wij hadden dit hotel op de gok met priceline gewonnen! Het ontbijtbuffet is top! De kamer die we hadden was niet overdreven groot, maar wel zeer luxe. Er is een (buiten) zwembad op het dak en een grote fitness ruimte.

 

      

Uitzicht vanaf het dak v/h hotel

 

Binnenplaats van het hotel

 

Standaard kamer

 

Zaterdag 28 april

's Morgens al vroeg erg warm, rond de 27 graden. Even op het dak van het hotel bij het zwembad gezeten, maar alleen in de schaduw was het daar uit te houden. De rit naar Venice ging zeer relaxed, er was weinig verkeer. Wel werden we onthaald met een paar flinke onweersbuien, wat niet zo vreemd was, want later vernamen we dat het in Sarasota het warmst was geweest in heel Florida: 92 Fahrenheit!! Het buitje kwam dus als geroepen, maar laar het geen gewoonte worden!

Zondag 29 april

Vanmorgen al vroeg wakker, we zitten nog niet echt lekker in de Florida tijd  maar dat komt nog wel.  Het weer is prima dus we gaan het strand maar eens verkennen. Venice heeft hele mooie brede (zand)stranden. Er staat een stevig windje maar dat maakt het wel zeer aangenaam. Ook is het strand rookvrij! 

 

 

Venice Beach

 

 

 

Na de middag boodschappen gedaan en even bij de Walmart langs geweest. Verder nog niet veel bijzonders ondernomen, maar ach het is vakantie! Het bleef gelukkig redelijk droog al is het wel erg bewolkt en warm. Beetje jammer, de mooie kraakhelder blauwe lucht, die we vaakgewend zijn te zien, is er helaas nog niet.....

Maandag 30 april

Opnieuw een zeer warme dag die we lekker op het strand van Holmes door gaan brengen. Op naar Bradenton dus. We zijn er al vaker geweest en wisten wat we konden verwachten. Het ritje was ongeveer 45 minuten, goed te doen dus. De drukte in Venice is wel heel anders dan in de omgeving van Orlando!  Bij de Publix nog even onze lunch geregeld alvorens ons heerlijk aan "the beach" te installeren. Er stond wel weer een flinke wind maar dat bracht wel wat verkoeling. Volgens de weermannen schijnt dit nog wel even aan te houden.


 

   

Onze Villa

 

De wijk

 

Holmes Beach 

 

 

   

Holmes Beach

 

 

 

In de loop van de middag weer richting Venice gereden en nog lekker bij het zwembad liggen luieren. Onze villa is heerlijk ruim en van alle gemakken voorzien.

Dinsdag 1 mei

Vanmorgen eerst naar de Westfield Mall  in Sarasota gereden, een kleine maar beslist niet onaardige Mall. Oke, geen outlet maar heel redelijke winkels en .....heel rustig. Lekker op ons gemak even gewinkeld, twee Lee spijkerbroeken gescoord en bij Charley's lekker gelunched.

 

 

      

Westfield Mall

 

De auto staat er voor de show! 

 

Een nog lege foodcourt! 

 

Hierna naar Siesta Key gereden en heerlijk aan het strand gezeten. Siesta Key is the no. 1 beach van Amerika dit jaar, en eerlijk gezegd het is een heel mooi strand. Het bleef op een paar spatjes na droog ondanks de wat mindere voorspelling. Warm was het wel!

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Beach Siesta Key

 

 

 

Beslist een aanrader voor de strandliefhebbers, overal gratis parkeren en een aantal verschillende strandopgangen.

Woensdag 2 mei

Vandaag woensdag, dus wasdag (of gehaktdag) tijd gaat snel hier, alweer op de helft van de eertse week. De stemming is opperbest, het weer wordt almaar mooier (warmer), de blauwe luchten keren weer terug. s'Morgens  lekker vroeg richting Manasota Key gereden, eens kijken hoe het er daar uitziet. We waren niet echt van plan een volle strand dag te maken maar hebben altijd de strandspullen mee. Manasota Beach werd verbouwd  (toilethuisjes etc.) en op nou op een Dixie to moeten.... nou nee. Dus doorgereden naar de volgende beach: Blind Pass Beach, ook mooi, het waaide er al evan hard! We hebben daar lekker gelunched, al viel dat niet mee, eten en een parasol vast houden!

 

Manasota Beach

 

Na de lunch wilden we even gaan kijken bij de Pier van Venice en zien wat Sharky's cafe te bieden heeft. De andere beaches, Englewood Beach en Pearl Beach komen nog wel een keer. Op het stand werd het steeds warmer en ook in de auto was het al niet beter ondankd de airco. Gelukkig duurde het ritje naar de Pier van Venice maar een kwartiertje. Het blijft altijd een mooi plaatje, de Pier het strand en de zee....

 

Pier Venice

 

   

Venice Beach Pier

 

 

 

 Na zo'n warme plakdag is het heerlijk thuiskomen in de villa om lekker nog even een duik te nemen in het zwembad!

Donderdag 3 mei

Vandaag zijn we naar het zuiden gereden richting Gasparilla Island. Ons doel was het Gasparille Island State Park. Je komt op het eiland via een tolbrug (kosten: $5). Eerst hebben we even een kijkje genomen in Downtown Gasparilla, een heel gezellig gehucht met leuke winkeltjes. Iedereen rijdt er rond in golfkarretjes, die je er kan huren. Opassen, ze scheuren als gekken met die dingen!

 

   

Downtown Gasparilla

 

Car (t) rental

 Hierna zijn we verder afgezakt naar de punt van het eiland. Vlak voor het State Park hebben we gelunched bij het South Beach Restaurant, een heel leuk restaurantje aan zee. We hebben een lekkere wrap gevuld met kip gegeten.

   

South  Beach Restaurant

 

Chicken Wrap

 Na de lunch zijn we het  Gaspparilla Island State Park ingereden en hebben bij het Bocca Grande Lighthouse even aan het strand koffie gedronken.

Bocca Grande Lighthouse

 

Tegen het eind van de middag weer terug gereden naar ons huis in Venice waar we afsloten met een etentje in de Outback in Venice. We hebben lekker gegeten voor de belachelijke prijs van $11.99 (voor een drie gangen menu). De steak was heerlijk, de frieten lekker knapperig maar vooral het toetje sprong eruit. Appelstrudel met ijs op een heel speciale manier gemaakt. Niet te geloven dat dit voor 12 dollar kan!

 

 

      

Menu: steak, friet en salade

 

Toetje

 

Outback Venice

 

 

Dit gaan we vaker doen!

 

Vrijdag 4 mei

Dagen vliegen voorbij, bijna geen tijd om het verslag bij te houden, dan maar een paar dagen snel samenvatten. Vrijdag hebben we Venice eens beter bekeken. Downtown Venice is een gezellig winkelstraatje, deed ons een beetje denken aan Winterpark. Veel boetiekjes, restaurantjes en ik noem het altijd maar "frutselwinkeltjes" , allemaal spulletjes voor in huis. Die dag niet veel bijzonders gedaan, lekker zwemmen en 's avonds naar de sunset gekeken.

 

 

  

winkelstraat Venice

 

Parkje

 

 

 

 

 

   

 

 

Sunset Venice

 

Het was nog lange tijd heerlijk aan het strand, Sharky's Bar doet daar goede zaken. Om ca 20.45 was het echt donker.

Zaterdag 5 mei

Vandaag wilden we op het strand van Siesta Key het zandsculptuur festival gaan bezoeken. Toen we aankwamen en naar lang zoeken een parkeerplaats dachten te hebben gevonden, bleek dat er nog niets te doen was. Een ander stel was ook speciaal hiervoor naar Siesta Key gekomen maar vertrokken weer. Wij besloten ook maar te gaan, bovendien was onze parkeerplek al ingepikt dus we hadden weinig keus. Op zaterdag naar het strand van Siesta Key is geen doen! Dan maar gezellig naar de Farmers Market in Venice en een beetje relaxen op het strand.

 

   

Markt Venice

 

Waarheen?

 

   

Ook hier weer..... De hond is Koning

 

Het moet niet gekker worden!

 

Zondag 6 mei

Helamaal niets bijzonders gedaan, een paar boodschappen, lekker naar het strand en 's avonds de sunset op Venice Beach bekeken. Koffie en koek mee!

 

Sunset Venice Beach

 Maandag 7 mei

Vandaag naar het Mote Marine Aquarium gegaan. Hier wordt onderzoek gedaan naar het gedrag van oa haaien en dolfijnen. Tevens is het een opvangcentrum voor zieke en gestrande zeezoogdieren. er verblijven oa Manatees, haaien, zeeschilpadden en heel veel soorten vissen die in de wateren van Florida leven. Er is een grote collectie die je kan bekijken. Ook worden er voeder demonstraties gegeven, waarbij de haaien getraind worden om op een bepaalde manier met het voedsel om te gaan. Echt de moeite waard al is het beslist geen Seaworld!!

 

  

Mote Marine Aquaruim

 

 

 

 

 

In het buitenbassin kan de training van dolfijn "Moonshine" gevolgd worden. Moonshine is een 12 jaar oude dolfijn die zeer verzwakt is gevonden op het strand. Ze moet haar leven lang in Het Mote Aquarium blijven omdat ze te afhankelijk is van haar verzorgers.

 

Moonshine

 

Binnen zijn er een groot aantal aquaria met de meest vreemde (mooie en lelijke)zeebewoners.

 

 

 

   

zeebewoners

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Dinsdag en woendag 8 en 9 mei

De dagen gaan zo snel dat ik niet eens tijd heb het logboek bij te houden, dan maar even een paar dagen samenvatten. Gisteren en vandaag gewoon lekker rondgereden en parken en stranden bezocht. We zijn in het Stump Pass Beach Statepark geweest en daarna op het stand van Englewood. Het State Park is mooi, maar het was gewoon te warm om er te wandelen, dus toen naar het strand van Englewood. Een heel mooi strand met een mooie boardwalk en heel veel zitplaatsen in de schaduw!  Parkeren moet je wel betalen maar vanwege werkzaamheden was het ditmaal gratis. En nog iets... we hadden die middag gratis live entertainment van een plaatselijke zangeres met gitaar!

 

   

Englewood Beach

 

Lokaal talent

 

   

Stump Pass State Park

 

 

 

De andere dag weer na Siesta Key Beach gereden en daar heerlijk gezeten en gezwommen, het is toch echt wel met recht de no. 1 Beach hoor! 's Avonds  naar de Pier van Venice en bij Sharky's on the Pier gegeten. Na het eten wat fitness gekeken en genoten van weer een mooie zonsondergang.

 

   

Optreden David Moore

 

Eten bij Sharky's

 

   

Avond gym

 

Sunset

 

   

"Vaste" Piergangers

 

 

 

Donderdag 10 & vrijdag 11 mei

De laatste dagen, wat gingen ze snel.... Donderdag nog een heerlijke stranddag gemaakt op het strand van Englewood, de laatste sunset gekeken op Venice beach en lekker gegeten.

Vrijdags een rustig dagje bij huis waarna we rond half 3 terug reden naar Tampa Airport. Daar werden we nog verwelkomd door een delegatie van "Edelweiss" die vanaf mei 2013 rechtstreeks op Tampa vliegen.

 

   

Binnenkort via Tampa

 

"Onbijt" bij British Airways

 

Tot de volgende keer in december/januari !!

Elstars

 

Jaar: 2011-2012

Periode : 28-12 t/m 13-01

Vlucht: KLM A'dam ---> Miami vv.

Weer: Zonnig en droog ca. 21 - 25 graden, geen regen af en toe kouder

 

Vrijdag 9 december

Zo'n beetje alles is geregeld: Vlucht, auto, huisje enzovoort. Nou nog pakken en hopen op een fijne vlucht zonder vertragingen. We gaan deze keer voor het eerst met de KLM. Rechtstreeks, in een MD-11. Ook nog nooit ingezeten trouwens. Zo beleef je elke keer weer wat nieuws. We zijn zeer benieuwd of we dit jaar het ijskrabbertje (dat ik al klaar heb liggen) nodig gaan hebben. We zullen zien, we hebben er in ieder geval erg veel zin in! De planning is na aankomst in Miami een nachtje te gaan slapen in het Marriott hotel om daarna de volgende dag door te rijden naar onze villa in Doral Woods.

Woensdag 28 december

Yes! Op weg. Alles gaat volgens plan, geen vertraging bij de NS en ook op Schiphol is het rustig. Erg rustig. De KLM is lekker op tijd en om ca 15.30 geeft de piloot vol gas en glijdt Nederland onder ons weg....Tien uur later zet hij de MD 11 weer neer op Miami Airport. De vlucht was lang maar goed verzorgd. Snel naar de koffers en met de shuttle naar het Marriott..... slapen!

 

      

Op weg...

 

De KLM MD-11

 

Marie Curie

 


Donderdag 29 december

Na een goed ontbijt  in het Marriott even langs de Herz om een gloednieuwe Chevrolet Captiva op te halen, een SUV dit keer met 1000 miles op de teller. Dit was toch wel een leuke verassing!! Snel op weg naar Doral Woods, Kissimmee. We nemen nu de Ronald Regan Turnpike, een mooie maar dure tolweg. We pauzeren op een "vreetplaza" waar we bij de "Earl of Sandwich" een broodje nemen. We hadden er al vaak over gelezen maar konden nu zelf proeven dat het inderdaad heerlijke broodjes zijn. In de namiddag komen we bij onze villa aan en kan, na het plunderen van de nabij gelegen Publix, de vakantie echt beginnen...

Vrijdag 30 december

Een lekker rustig aan dagje in en om het huis. Na het ontbijt naar de Walmart gegaan en een "echte" Wrangler gescoord. Hier ook nog wat boodschappen meegenomen. Verder vandaag niet veel spectaculairs gedaan, lekker wat geluierd en gezwommen. Heerlijk weertje overigens, ik schat een graadje of 22 (in de zon veel warmer). Er schijnen behoorlijk warme dagen aan te komen, rond de jaarwisseling verwachten ze zo'n 15 graden, overdags richting 25!

 

   

Onze villa in Doral Woods Kissimmee

 

Onze auto voor even...

 

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

      

zwembad

 

terras

 

 

 

 Zaterdag 31 December

Vandaag een prachtige dag, 26 graden en dat op oudjaarsdag. Een prima dag voor op en om het water dus. We zijn naar Kissimmee's Lake Front Park gegaan waar je heerlijk kunt vertoeven aan het water van het meer van Toho (Lake Toho). Jammer dat het nog niet helemaal klaar was en er hier en daar nog wat wegen waren afgesloten, maar mooi wordt het zeker. Na de lunch, Historic Downtown Kissimmee eens verkend. Heel leuk maar helaas waren toch wel veel winkeltjes dicht. Zeer de moeite waard is "Laniers Downtown Marketplace" een hele grote hal met antiek en verzamel/design stukken. Maar ook het mooie "Monument of States", een uit 1943 daterend 40 foot hoog monument opgebouwd uit stenen welke door toeristen gemaakt zijn.

 

Monument of States

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

   

Laniers Downtown Marketplace

 

Station Kissimmee

 

Later in de middag heerlijk geluierd bij de villaOp naar de jaarwisseling!!

 

Allemaal een goed 2012!!

 

Oudjaarsavond

De oud en nieuw viering verliep in onze wijk erg rustig. Weinig zwaar vuurwerk en bijna geen knallen. Volgens mij was het om 1.00 uur al weer stil op straat....Ik heb meer vuurwerk gezien op 4 juli tijdens Independence Day. Ook wij hebben de oudejaarsconferance van Joep 's avonds kunnen zien. Je kon vlak na de uitzending via humor TV online kijken.

Zondag 1 januari

Weer een prachtige dag (25 graden). Na het ontbijt richting Space Coast gereden, via Titusville naar Merritt Island. Op Kennedy Space grondgebied naar de Manatee spotplaats gereden en zowaar nog Manatees gezien ook. Daarna wat gegeten en verder lekker aan het water gezeten. De lunch deden we bij Cracker Jack's Seafood and Tiki bar, probeer eens een Ceasar Chicken Wrap, heerlijk!!!  (Jack's bar ligt direct onder de Max Brewer Memorial Parkway brug, links.)

 

   

Manatee spotplaats

 

Jack's Seafood and Tiki bar

 

Wat ons wel opviel was, dat de Amerikanen op 31 december al beginnen met "happy New Year" te roepen. Op 1 januari zelf zeggen ze dat bijna niet meer......Nou ja, morgen is alles weer normaal....

Maandag 2 januari

Ondanks de zuinige weersvoorspelling toch maar een buitenaktiviteit gekozen: Een bezoek aan de Leu Gardens in Orlando. Dit bleek een schot in de letterlijke roos, het is een prachtige botanische tuin. Leuke bijkomstigheid is, dat op de eerste maandag van de maand, de toegang gratis is. (wij wisten dit niet) Nadeel is wel dat het dan natuurlijk erg druk is. Maar zelfs al moet er betaald worden ($7.00) is het echt de moeite waard. Alleen al om de grootste rozentuin van Florida!  Ook leuk ids de museumtour, deze keer nog helemaal in kerstsfeer. Tip: Neem wel zelf wat te eten mee want er is geen horeca in het park.

 

      

rozen in bloei

 

 

 

 

 

 

      

Lupidus Jodocus

 

 

 

Hoofdingang

 

 

      

 

 

Leu Gardens

 

 

 

Het weer bleek achteraf erg mee te vallen, het was een prima dag ca. 20 graden.

Dinsdag 3 januari

Het was voorspeld: Koud! Althans voorFlorida begrippen. Wij vonden het een prima shop weertje. Op naar de Florida Mall in Orlando dus. De rit er naar toe was erg druk maar de Tomtom leidde ons er vrijwel zonder fouten heen. (dit wil nog wel eens fout gaan ook al heeft ie de nieuwste kaart van de US). We waren er ongeveer een uur of 11 en het was nog vrij rustig. Gelijk bij binnenkomst kom je al in de Food Court en kun je kiezen uit minstens 15 eettentjes. We zijn gelijk maar wat gaan rondlopen en diverse leuke zaakjes eens bekeken. Wat weer opviel was het gekrioel van mensen in de Apple Store, je zou toch denken dat iedereen nu inmiddels wel een I pad, phone, pod of Mac heeft of gaan ze allemaal zo snel kapot? In tegenstelling tot de laatste keer dat we in een Apple store waren had het personeel allemmaal een rood jasje aan ipv een blauw jasje. Een laatste wens van Steve??

 

The Florida Mall Orlando

 

De lunch namen we natuurlijk op de Food Court. We kregen een hapje aangeboden bij Charley's Grilled Subs, het bleek een Philly Cheese Steak te zijn, erg lekker. Deze hebben we dan ook genomen. Alleen het vinden van een tafeltje was wat minder makkelijk maar uiteindelijk toch gelukt. En daarna maar weer verder....Het was inmiddels enorm druk geworden met hele lange rijen voor de toiletten. Het leek wel of elk kind verschoond moest worden, maar ja dat hoort er allemaal bij op zo'n dag. Erg leuke winkels vonden wij wel: De Disney winkel en de M&M shop, niet dat we er wat zouden kopen, maar alleen om het zo allemaal is te bekijken is al leuk. vooral die M&M's.

 

Disney winkel

 

 

      

 

 

De M&M shop

 

 

 

 

   

Nu nog rustig op het Food Court

 

Bij de Apple Store buiten wachten....

 

Om 15.00 uur vonden we het genoeg geweest en keerden we terug naar huis...

 Woensdag 4 januari

Vandaag het plaatsje Christmas bezocht. Hier staat het hele jaar door een kerstboom. Tijdens de kerstdagen wordt Christmas druk bezocht door toeristen die hun kerstgroet vanuit dit plaatsje willen versturen. Naast het postkantoor is er verderop ook een soort openlucht museum met historische huisjes compleet ingericht in oude stijl. Terug naar "Het kleine huis op de prairie". Het park is aangelegd rond een oud fort wat door het Amerikaanse leger is gebouwd tijdens de oorlog met de Seminolen indianen. Het diende als doorvoer station. Rond het fort staan de diverse huizen en een schooltje. Leuk deteail: In het schooltje werden we ontvangen door een vrouw die ons vertelde dat ze als kind zelf nog op die school had gezeten.

 

   

Het hele jaar door de kerstboom..

 

Oud postkantoor

 

 

      

Eet/kook zaal

 

School

 

 

 

 

      

Museum

 

typisch huis rond 1900

 

Museum

 

Behalve het historisch park is er verder niet zoveel te beleven in Christmas, maar als je er niet te ver vanaf zit is het echt de moeite waard. De toegang is overigens gratis, maar neem wel zelf wat te eten mee want er is geen eetgelegenheid. Wel staan er picknick tafels, barbeque's en zijn er toiletten.

Donderdag 5 januari

De kou is weer helemaal verdwenen en iedereen is weer happy!  Vanmorgen al vroeg naar de markt in Downtown Kissimmee gegaan maar dat stelde erg weinig voor. Wat verse groente en een koffie kraampje, dan heb ik meeste wel gezegd. Maar er stond nog meer op ons programma: DOWNTOWN DISNEY, ruim 40 hectare  Disney vertier en eetparadijs! Hier zit oa de grootste Disney winkel ter wereld! Je kan je er gerust een dagje vermaken. Lekker winkelen, eten, gamen met Lego spelen etc. etc. of je pakt een bus naar een van de  Disney Resorts en ga daar even rondkijken. Lunch in Planet Hollywood of The Earl kies maar uit! Ik kan alles wel gaan vertellen, maar ach, gewoon doen!

 

   

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

's Morgens is het prima te doen, maar zo rond lunchtijd is het overal erg druk. 's Avonds nog veel drukker...

Vrijdag 6 januari

Vandaag de Bok Tower Gardens weer eens bezocht. Vorig jaar waren we hier ook al eens geweest. (zie ook 2010)

Verscholen tussen de sinaasappelplantages liggen de The Bok Tower Gardens, een heel mooi aangelegd park met een heus carillion in de toren, wat ook echt live bespeeld wordt. Het park is een initiatief van de Nederlandse zakenman Bok. Wanneer je in de Verenigde Staten heel veel verdiend hebt (met bijv. zakendoen) is het gebruikelijk dat je dan ook iets voor de gemeenschap terug doet. Vandaar dat Bok dit park aan Florida geschonken heeft. In het Park bevindt zich tevens het hoogste punt in Florida, wel 91 meter! Vandaag speelde er een echte Carilloneur op het Carillon. De man heet Lee Cobb en komt uit Atlanta. Hij speelde een aantal nummers op het carillon waaronder "the sound of silence"van Paul Simon. Een aanrader, dit park. Ook kun je er lekker lunchen.

 

  

 

 

De Bok Tower

 

 

 

 

      

 

 

tuinen

 

 

 

 

      

tuinen

 

live concert

 

detail toren

 

 

Bok Tower

 

Zaterdag 7 januari

Een bezoek aan het Lake Kissimmee State Park. Een mooi State Park waar je even terug gaat naar 1870 en in het "Cow  Camp" kennis maakt met het echte ruige leven van een veedrijver uit die tijd. Hele mooie natuur, een echte aanrader om even de drukte van de pretparken achter je te laten. Je kan er tevens kamperen met tent of camper, vissen en bootje varen. Rij langzaam want anders heb je Bambie op je motorkap! Verder is er een eenvoudig winkeltje met souveniers en snacks.

 

      

 

 

 

 

cowboy vertelt...

 

 

      

 

 

 

 

uitkijkpost

 

 

      

 

   

 

 

Zondag 8 januari

Vanmorgen eerst lekker aan het zwembad bij de villa geluierd . Later in de morgen naar Lake Louisa State Park gereden. En daar verder geluierd. Picknick spullen mee en een prachtige dag gehad daar. Heel mooi Park met alle watersport mogelijkheden behalve motorboaten. Je kan er ook zwemmen en douchen.

 

      

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Lake Louisa

 

 

 

Maandag 9 januari

Een heel rustig dagje en daarom niet zo veel te melden. Na de boodschappen nog even naar Downtown Disney gegaan om lekker te lunchen en nog wat souveniers te kopen. Er was een optreden van een Australische Jazz band, bestaande uit scholieren, die een tour maken door de VS. Klonk erg goed!!

 

 

 

 

Jazz workshop

 

Dinsdag 10 Januari

De tijd vliegt voorbij, nog maar een paar dagen te gaan. Vandaag weer een paar mooie parken bezocht: Manatees kijen in het Blue Spring State Park waar het erg druk was vandaag en daarna even lekker van de rust genieten op Hontoon Island, een eilandje waar je met een bootje naar toe gebracht wordt.

 

      

 

 

tientallen Mantees 

  

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

Manatees

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

Hontoon Island State Park

 

 

 

Woensdag 11 januari

Vandaag is er regen voorspeld, een prima dag om te winkelen dus. We zijn naar de "Mall at Millennia" in Orlando gegaan. Een heel chique winkelcentrum met prachtige winkels. Maar wel duur, ik heb geen koopjes gezien, daar moet je dan toch echt voor bij een Outlet zijn. Wel heerlijk gelunched bij Firehouse subs waar ze warme  diverse broodjes serveren. Wij vonden deze echt beter dan de Earl of Sandwich. Tip: Neem geen large want die krijg je niet op! Na het winkelen bij vrienden in Kissimmee op de koffie gegan.

 

   

 

 

de lunch

 

 

 

 

 

 

Malll at millennia

 

 

 

Donderdag 12 januari

Vandaag is het helaas alweer onze laatste hele vakantiedag. Wij zijn naar het plaatsje Celebration gegaan. Dit plaatsje is in 1994 door Disney opgezet als zeer luxe resortachtig stadje. Het staat vol met dure huizen en mooie Resorts. Ook de winkeltjes zijn erg op toeristen gericht. Je kan er zelfs voor je hond een jurkje of jasje kopen en ook zijn er hondenkoekjes in alle soorten en smaken. Leuk om er even rond te lopen en lekker te lunchen.

 

      

 

 

Celebration

 

 

 

 

   

 

 

jurkjes voor de hond

 

 

   

koekje erbij ??

 

of een jasje....

 

Morgenochtend de rit terug naar Miami Airport en dan zit het er toch echt weer op.......

Vrijdag 13 januari/zaterdag 14 januari

Nu is het toch echt de laatste dag... We mochten nog tot de middag in de villa blijven dus hoefden we ons niet zo te haasten. De rit naar Miami zou volgens de TomTom zo'n 4 uur duren. Na de middag op weg dus, weer via de FloridaTurnpike. Onderweg een paar keer gestopt op de Plaza's en wat gegeten. Jammer dat voorlopig al de Plaza's verbouwd worden, dit duurt nog wel het hele jaar. Ook kun je er nergens even lekker buiten zitten maar moet je altijd naar de drukte binnen. (Maar ja, allemaal politiek natuurlijk!). Om ca. 17.00 uur kwamen we aan bij het Marriott hotel. De Hertz bali was al gesloten maar we konden de sleutel gewoon in het postbusje deponeren. Hierna met de hotelshuttle naar de luchthaven gebracht en ingecheckt. Daarna een eettentje opgezocht en wat gegeten. Dit viel nog tegen want bijna alle eettentjes sluiten om 19.00 uur. Het vliegtuig vertrok netjes op tijd en om ca 12.00 waren we weer in Nederland. We kunnen terug kijken op een hele mooie vakantie en hebben al weer zin in de volgende......

Bedankt voor het volgen en tot de volgende keer!

 

vervolgpagina