goto-florida.com
Naar de nieuwe site
Florida 2017-2018
2016
2015
2014
2013/2012/2011
2011/210/2009/2008
Gastenboek

 

 

 

 

 

Vakantie Florida 22 april 2016 t/m 14 mei 2016

Vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei De terugreis

We zijn weer thuis na een zeer voorspoedige terugreis. Op de laatste dag zaten we al om 8.00 uur in de auto en reden we naar Fort Lauderdale. De eerste vlucht was om 14.00 uur en zou ons brengen tot Detroit. We waren ruim op tijd op het vliegveld, gaven de koffers af en liepen door de security zonder dat we wachtrijen tegenkwamen. Nadat we nog wat gegeten hadden, konden we boarden. We hadden deze keer comfortstoelen geregeld en mochten daarmee ook snel het vliegtuig in. We zaten fantastisch. Er was één tweetje in het vliegtuig en daarop zaten wij. Lekker ruim bij de exit row. De vlucht vertrok op tijd en verliep erg rustig. We keken nog naar een film en kregen wat te drinken met een koekje en pretzels erbij. We hadden nog twee extra piloten mee, die zaten vlak voor ons; dat is altijd wel een lekker gevoel. In Detroit kwamen we op tijd aan, dus we hadden geen zorgen voor de overstap ( die niet zo heel lang was, 1 uur en 20 minuten). Aangezien wij bij de deur zaten, waren we de eersten die het vliegtuig verlieten. Achteraf gezien hadden we aan een kwartier overstaptijd wel genoeg gehad, want we kwamen aan bij gate A20 en vertrokken naar Amsterdam via A28. Deze gates lagen bijna naast elkaar. Ook de vlucht naar Amsterdam vertrok op tijd. De verzorging was wederom goed: een warme maaltijd (die gewoontjes smaakte), erg veel drinken en een ontbijtboxje waarin wat lekkere dingen zaten.

   

 

 

 

We werden bij aankomst door de piloot zelf uitgeleide gedaan, we werden bedankt voor ‘flying with Delta’ en konden door de douane gaan en onze bagage ophalen. Dat ging allemaal supersnel en daardoor stonden we ook zo op P3 waar we de auto ophaalden. Vijf kwartier later waren we thuis. 

En zo vlieg je weer langs onze kust!

We kijken terug op een heerlijke vakantie. We hebben veel nieuwe dingen gezien deze vakantie, ook omdat we op een paar plekken zaten die we nog niet zo goed kenden. Verder hebben we, op één dag na,  alleen maar mooi weer gehad met iedere dag een stralende zon en heerlijke temperaturen.  We bedanken onze lezers voor het meelezen met ons verslag en de leuke reacties. We hebben alweer zin aan de volgende keer!

Route van onze reis

 

 

Donderdag 12 mei De laatste volle dag

Vandaag was de laatste volle dag en daarvan worden we altijd een beetje treurig. Het einde zit er nu echt aan te komen. Toch was de dag weer heerlijk. We begonnen ’s morgens in de Venic Rookery, een vogelreservaat(je) bij ons in de buurt. Het was een meertje waar je omheen kon lopen met in het midden een eilandje waar erg veel vogels zaten. Dit blijkt een plek te zijn waar grote aantallen vogelaars op af komen, vooral ’s morgens vroeg of rond de zonsondergang. Wij zagen gelukkig niet veel mensen en konden goed naar de vogels kijken.

   

"Vogelpark"

 

 

 

   

 

 

 

 

   

 

 

Eigenlijk geen vogel.....

We zagen ook nog een schildpad die net uit zijn holletje kwam. Daarna zijn we nog een keer naar de Venice jetties gegaan en we hadden hier erg veel geluk, want we zagen twee dolfijnen rondzwemmen en later nog een manatee. 

Zo vanuit je stoel...hoe mooi wil je het hebben?

Erg leuk om deze zo in het wild te zien. We zaten op een bankje weer heerlijk rond te kijken en voor de laatste keer deze vakantie te genieten de omgeving.  Na de lunch thuis was het tijd om in te checken voor de vluchten van morgen. Dat ging goed en even laten reden we naar de UPS Store om de boarding passes uit te printen. Omdat het boarding passes waren, hoefden we niet voor de printjes te betalen. Daarna hebben we nog een paar uurtjes genoten van het zwembad en de ligbedjes. Dit alles zullen we erg gaan missen de komende tijd! Later hebben we alles opgeruimd en de koffers ingepakt en begonnen we aan de laatste avond. Morgen vliegen we vanaf Fort Lauderdale via Detroit naar Amsterdam.

Hier nog het filmpje van de manatee.

 

Woensdag 11 mei Nog een heerlijke Floridadag

We hadden geen plannen gemaakt voor vandaag. We wilden in ieder geval in de buurt blijven, omdat we vrijdag naar huis gaan en dan een lange reisdag hebben. We begonnen de dag bij Publix, Walmart en Target, haalden iets lekkers voor bij de koffie van vanavond en reden daarna naar de jetties in Venice om op ons gemak bootjes te kijken en de afgelopen weken te overdenken. Tussen de middag aten we thuis en daarna kwamen het zwembad en de ligstoelen weer aan de beurt. Gewoon lekker genieten van het mooie weer dat we eigenlijk nu al bijna drie weken hebben. ’s Avonds gingen we nog even naar het strand om nogmaals de zonsondergang mee te maken. Dat blijft leuk. Onder begeleiding van live muziek en een groepje yoga-beoefenaars op het strand, maakten we een prachtige zonsondergang mee. De zon verdween eerst achter een wolk, maar kwam er even later onderuit vandaan en zakte toen de zee in. Dit was wederom een prachtige relaxte Floridadag.

   

Bandje uit de buurt

 

Even wat Yoga meepikken.

 

   

En een prachtige sunset....

 

 

 

 

Dinsdag 10 mei Gasparilla Island en manatees

Vandaag maakten we een uitstapje naar Gasparilla Island, iets ten zuiden van Venice. Je komt op dit eiland via een causeway, zoals zo vaak bij dit soort eilanden. De eerst stop maakten we in het dorpje Boca Grande. We maakten een wandeling en liepen langs een aantal winkeltjes en restaurantjes.

   

Boca Grande

 

 

Daar was verder niet zo heel veel te doen en daarom reden we verder naar het zuiden van het eiland dat een Statepark is: Gasparilla Island State Park. Hier staat een vuurtoren en daarnaast een huis in dezelfde stijl als de vuurtoren waar de vuurtorenwachter vroeger woonde. Nu is het een museum. We wisten nog dat er een bovenaan de vuurtoren een paar leuke bankjes stonden waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee en het strand. Hier zijn we dan ook gaan zitten en hebben we wat gedronken.

Het was haast jammer om hier weg te gaan, maar we wilden toch verder en liepen over het zand naar het water. We liepen hier een poosje rond en toen zagen we vier manatees zwemmen in het water, vlak bij het strand. Ze kwamen af en toe even boven water om adem te halen. We vonden het heel bijzonder om op deze plek de manatees te zien. Ze zwommen eigenlijk maar een paar meter van ons vandaan. Op een gegeven moment gingen ze weer weg en wij zijn toen ook weer de auto ingegaan om een leuk picknickplekje te zoeken. Die vonden we een eindje verderop en daar zijn we gaan picknicken. Ook hier weer met uitzicht op de zee, die er net zo mooi blauw uitzag als het water toen we naar de Keys reden twee weken geleden. Na de lunch reden we van het eiland af. We zagen dat er een grote vispier aan de overkant lag en we hadden het vermoeden dat dat een oude spoorweg was. Eerst konden we hem niet vinden, maar kwamen we wel bij een ander leuk plaatsje terecht met allemaal schattige gekleurde huisjes. We keken daar even rond en zagen vrij snel daarna de toegang tot de pier. 

 

       

 

 

Fisherman's village bij Gasparilla

 

 

Het was een eindje lopen daar naartoe;  onderweg kwamen we nog een paar leguanen tegen en een mooie bird.

   

wat wildlife...

 

 

De pier was erg lang, zo lang hadden we hem nog niet gezien en het uitzicht op Gasparilla Island was erg mooi (toen we het later op internet opzochten bleek inderdaad dat deze pier een oude spoorweg was die vroeger naar Gasparilla Island ging). Daarna reden we naar huis om nog even lekker in het zwembad te plonzen. De temperatuur van het water in het zwembad was nu prima. Aan het begin van de avond reden we vervolgens nog naar Sharky’s om daar aan het water te gaan eten. De fish and chips die we daar vaak nemen, smaakten ook nu erg goed. Daarna liepen we over de pier dat bij dit strand hoorde, maakten we nog wat foto’s en hielden we het voor gezien.

 

   

Slimme vogel op de Pier

 

De manatee die we zagen bij Gasparilla

 

 

Maandag 9 mei Ringlingmuseum

Op deze eerste dag van de week brachten we weer een bezoek aan het Ringlingmuseum in Sarasota. Op maandag is de entree altijd gratis en dan proberen we altijd tijd te vinden om hierheen te gaan. Zo ook vandaag.  Meestal gaan we alleen als het weer niet zo mooi is, want dat kun je goed een museum bezoeken. We hebben het museum en de tuinen dan ook al een paar keer met regen gezien. Vandaag was het echter een stralende dag en hebben we alles in de tuinen buiten goed kunnen bekijken. In het museum zelf was een paar weken geleden een nieuwe vleugel geopend met Aziatische kunst. Die vleugel hadden we nog niet gezien en daarom gingen we daar deze keer naartoe. Er hingen interessante werken; één ervan was een grote foto van een Aziatische kunstenaar die boven het landgoed van het Ringlingmuseum zelf vloog. Dat was leuk om te zien en dat gold ook voor het ‘the making of’ filmpje. Verder was nog niet alles af in dit deel van het museum. De komende weken worden er nog meer zalen geopend. De binnenplaats van het museum was ook erg mooi met veel beelden en een replica van ‘David’ van Michelangelo. Nadat we de nodige foto’s hadden gemaakt (nu eindelijk eens met mooi weer), liepen we via de prachtige tuin naar het water waar stoelen en bankjes waren om over de Sarasota Bay uit te kijken. We gingen hier een poosje zitten om van het mooie uitzicht te genieten en dronken wat. Daarna liepen we weer terug naar de ingang.

   

Het Ringling museum

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

Het was inmiddels al lunchtijd geworden en we reden via de St. Armands Circle naar Lido Beach. We weten daar een heel leuk plekje aan zee om te picknicken en gelukkig was het plekje ook nog vrij dus we konden hier gaan zitten om aan de picknick te begi/nnen. We hadden een koelbox vol lekkers mee en we zaten heerlijk. Op een gegeven moment wilden ook andere mensen bij ons komen aanschuiven en toen vonden wij het tijd om op te stappen. Via de Publix reden we naar huis. Aan het eind van de middag kwam de poolman nog langs, want het water in het zwembad is zo koud, dat we om meer verwarming bij de eigenaar hebben gevraagd. Hopelijk merken we morgen dat het water warmer is dan de afgelopen dagen en is het aangenamer om in het zwembad te gaan zwemmen.

   

Tijdelijke aanwinst van het Ringling....

 

De Elstars....

 

Zondag 8 mei A lazy Sunday

Over vandaag kunnen we kort zijn: we hebben veel gerelaxed aan het strand van Venice Beach en ons eigen zwembad. Bij Venice hadden de strandwachten eraan gedacht dat het moederdag was. Op het bord met de temperatuur van het water en de lucht, de tijden van hoog- en laagtij en de sunset was ook ‘Happy Mother’s day’ geschreven. Heel attent. Wij hebben onze moeders vanmorgen natuurlijk ook nog even gebeld. Aan het einde van de middag zijn we nog even naar de Walmart gereden voor een zonnebril, want de zon schijnt hier zo fel dat een van onze zonnebrillen het spontaan begaf. Verder is het weer hier fantastisch en ook de komende week belooft weer erg mooi te worden, dus we zitten hier voorlopig nog goed!

 

 

   

 

 

Onze villa in Venice

 

Vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei A night out in St. Petersburg

Vandaag stond een tripje met overnachting gepland in St. Petersburg. ’s Morgens zijn we nog even wat bekende en gezellige plekjes langsgegaan in Venice en na de lunch pakten we de weekendkoffertjes en reden we naar St. Petersburg, natuurlijk over de mooie Sunshine Skyway bridge. We kwamen aan bij de Beach Drive Inn Bed and Breakfast, parkeerden daar de auto en checkten in. We kregen een mooie ruime suite, de “ Vinoyhouse”, dit was een upgrade t.a.v. de kamer die we geboekt hadden, dus we waren erg tevreden. Deze bed and breakfast zag er erg leuk uit en de ligging was perfect, aan de diverse parken en het water van St. Petersburg, vlak bij de voormalige Pier (die nu is afgebroken). 

 

       

De B&B

 

Onze Suite

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

       

 

 

Herinneringen aan de Pier....

 

 

We maakten meteen een lange wandeling langs het Straubpark, de haven, de fontein en het Albert Whitted park en genoten van alles wat we tijdens de wandeling zagen.

       

 

 

 

 

 

De temperatuur was perfect. We hadden voor het eten gereserveerd bij het 400 Beach Seafood and Taphouse en we konden daar buiten zitten. We kozen voor het Early Bird menu. Het was nog vroeg, dus dat kon nog. We kozen allebei de zalm en  die was echt verrukkelijk. We hadden er een salade bij en het dessert was een stukje Key Lime Pie. Dit restaurant is echt een aanrader en je zit erg gezellig. Daarna maakten we ons klaar om naar het Mahaffey Theater te gaan. We hadden maanden geleden in Nederland al online kaartjes gekocht voor een concert van het Florida Orchestra met muziek van The Police.  Het theater zag er erg mooi uit. We dachten dat het orkest de songs van The Police zou spelen en we waren uiteindelijk erg verrast toen bleek dat we een concert hadden van een coverband van The Police waarbij de Florida Orchestra de achtergrondmuziek verzorgde. We hebben echter weinig van het orkest gehoord, want de muziek van de band overspoelde gewoon het orkest. De band heette the Police Experience en deed niet onder voor The Police. Het was gewoon erg goed en de stemming zat er goed in. We hadden een geweldige avond. Helaas kwam er geen toegift, na het laatste nummer was het meteen afgelopen en ging iedereen weg. Wij dus ook. 

   

The Police Experience...

 

.....met orkest!

We wandelden op ons gemak terug naar de bed and breakfast en kwamen onderweg nog langs een park waar een openlucht uitvoering van een muziektheatergezelschap werd gegeven en het laatste stukje daarvan hebben we ook nog even meegemaakt. Het was een soort Monthy Pyton achtig geheel.  Verder liepen we langs een heel gezellig stukje St. Petersburg met winkeltjes en restaurantjes waar flink gefeest werd!. Dit was een zeer geslaagde en leuke avond, echt een aanrader! Gelukkig bleef het 's nachts rustig in de buurt en konden we prima slapen.

De volgende dag kregen we een heerlijk ontbijt voorgeschoteld door Roland, de eigenaar van de Bed and Breakfast. We konden buiten ontbijten, dus we zaten lekker in de ochtendzon. Daarna hebben we nog weer een wandeling gemaakt langs het water en om ca 11 uur reden we St Pete uit terug naar Venice.

Bij de rustplaats van de Sunshine Skyway bridge zijn we even gestopt om foto’s te maken, het was heel helder de brug was goed te zien. Ook stopten we in Nokomis Beach nog bij het North Jetty Park om wat te gaan drinken en naar de bootjes te kijken. Er bleek ook nog live muziek te zijn , een duo dat wat liedjes uit de jaren ’50 en ’60 speelde en zo brachten we weer een lekker uurtje door.

Tenslotte reden we naar huis en hebben we ’s middags lekker nagenoten bij ons zwembad. ’s Avonds zijn we nog even naar het strand gereden (de Pier) om naar een mooie zonsondergang te kijken.

 

 

 

De route van onze trip tot zover

 

 

Donderdag 5 mei Een nieuwe verhuizing en Disney Springs

Toen we vanmorgen opstonden, zagen we dat de zon weer terug was en de donkere wolken verdwenen waren.  Het was meteen ook al weer lekker warm. Vandaag stond een nieuwe verhuizing op het programma, nu naar Venice aan de Gulf Coast. We moesten via de Interstate 4 richting Orlando en bezochten hier een motorzaak van Eagle Rider. We wilden hier iets meenemen voor een kennis van ons. Het was erg leuk om hier rond te kijken. We waren nog nooit in zo’n zaak geweest en keken onze ogen uit. Er stonden allerlei prachtige motoren opgesteld, de één nog mooier dan de ander. Je kon hier ook een motor huren en dat werd door velen gedaan. Naast de zaak was een soort oefenterrein en we zagen vele motorrijders hier een paar oefenrondjes draaien. Waarschijnlijk gaan we onze volgende Florida trip op de motor doen! Je kan hele mooie tochten maken, oa naar de Key's.

 

   

 

 

 

Vervolgens reden we door naar Disney Springs. Dit vinden we ook altijd een leuke plek om even naar toe te gaan. We kwamen er via de Orange parkeergarage bij het AMC theater in en liepen door tot de Marketplace. Bij Ghirardelli haalden we een chocolaatje en bij de Earl of Sandwich gingen we lunchen. We hadden nog een bon voor gratis drinken en een zakje chips en kochten er een lekker broodje bij die we op het terras opaten. Het was deze keer wat minder druk dan we van andere keren gewend waren. Het lukte om binnen 5 minuten de bestelling te doen! Na de lunch liepen we nog een rondje en zagen we een glimp van het nieuwe Town Centre. Deze gaat over een paar weken open, maar nu mocht nog niemand erbij, behalve waarschijnlijk enkele genodigden, want er liepen over de brug naar dit stuk van Disney Springs al wel diverse mensen. Veel van de schotten waren al weg maar het is nog lang niet af.....

 

   

De "Springs"

 

Nieuwe brug

 

   

 

 

Ook deze fontein is nieuw

 

   

 

 

 

We zagen overigens ook de Springs, maar daar waren nog wat werklui bezig om wat dregwerkzaamheden of zo te doen in het water. Al met al was het leuk om hier weer even te zijn geweest. Daarna zijn we doorgereden naar de Gulfcoast. Ook hier hebben we weer een mooie villa gehuurd. We waren behoorlijk moe toen we daar aankwamen en na de boodschappen en het eten hebben we niet veel meer gedaan.

 

Woendag 4 mei Een regenachtige dag

Er was voor vandaag slecht weer voorspeld en dat klopte ook wel, want we hebben alleen maar regen gezien. Vanmorgen om 8.30 uur zat er al een knetterend onweer boven ons huis. Later werd het iets droger en zijn we naar het Lighthouse van St. Augustine gereden,  want die hadden we nog niet gezien. Het weer zat echter niet mee, we zijn daarom ook niet naar binnen gegaan. Je kan namelijk de vuurtoren op om van het uitzicht over St. Augustine te genieten. Alles leek echter grijs en grauw.

 

   

 

 

 

 

Zo ziet het er met mooi weer dus uit!

Het begon daarna weer hard te regenen en we besloten naar huis te gaan. Onderweg hadden we te maken met enorme stortbuien en was het af en toe gewoon eng om op de weg te zijn. Niet wat je verwacht in de maand Mei in Florida!  We hebben in de villa een lekkere warme lunch gemaakt en zijn daarna begonnen met het opruimen van het huis en het inpakken van de koffers. Morgen zullen we wederom verhuizen en gaan we naar Venice aan de Gulfcoast. Daar begint dan ons laatste deel van deze trip. ’s Avonds zijn we naar de Outback gereden en hebben daar weer het ‘No Worries Wednesday’  menu genomen. Dat smaakte weer erg lekker. Als klap op de vuurpijl namen we een nieuw dessert bij dit menu, de strawberry shortcake mini dessert parfait, een soort aardbeien trifle. Die was heel erg goed en zeer tevreden kwamen we later weer thuis om van de laatste avond in Palm Coast te genieten.

   

het "nieuwe toetje"

 

 

 

Dinsdag 3 mei Daytona Beach en Ormond Beach

We reden vanmorgen naar Daytona Beach. We waren hier een aantal jaren geleden al eens geweest en vonden het tijd voor een hernieuwde kennismaking. We reden Daytona binnen en zagen meteen de Speedway liggen waar altijd de Nescar races worden gehouden. Je kunt hier ook een tour doen, maar dat hadden we bij ons eerste bezoek al gedaan, dus dit lieten we verder links liggen. We parkeerden de auto aan zee en liepen een rondje over de pier en de boulevard. Het was er nog rustig. Dat zal tijdens de Springbreak wel anders zijn, want dan komen er erg veel bezoekers naar Daytona.

 

 

   

 

 

Pier Daytona

 

       

Daytona Beach

 

Ormond Beach

 

 

 

   

 

 

 

Het was vandaag erg warm en de wandeling viel niet mee. We kwamen ook weinig schaduw tegen. We vonden het leuk om Daytona weer even te hebben gezien, maar we hadden er verder niet zoveel mee en daarom zijn we doorgereden naar Ormond Beach, iets ten noorden van Daytona om daar een poosje te gaan zitten. We hadden een broodje van de Publix mee en die hebben we op een bankje aan zee opgegeten. Daarna hebben we een heerlijke strandwandeling gemaakt en tenslotte zijn we over de mooie A1A terug naar huis gereden.

 

Tja, je komt wel eens wat tegen onderweg......

 

We moesten nog wat boodschappen halen bij Walmart en Publix en daarna weer een lekkere duik in ons zwembad !!

 

Maandag 2 mei Jacksonville: Kingsley Plantation en Riverwalk

Vandaag reden we een stuk naar het noorden, naar Jacksonville. Het eerste doel was de Kingsley Plantation op St. George Island. Dit was de oudste plantage geweest van Florida. De omgeving was echt schitterend, het lag in een prachtig natuurgebied: Timucuan Preserve. De plantage lag erg afgelegen en het laatste stuk reden we op een onverharde weg. We dachten eerst dat we in dit verlaten oord niemand zouden tegenkomen, maar dat bleek niet waar te zijn, want de parkeerplaats (hij was niet zo groot) bleek al vol te zijn toen we kwamen en er bleken ook twee schoolklassen te zijn die met de gele schoolbus waren gekomen. We maakten een wandeling over het terrein en keken bij alle gebouwen die er nog stonden. De plantage lag aan de St. George rivier, wat vroeger handig was voor de aanvoer van slaven en de afvoer van de katoen, suiker en andere zaken die er werden verbouwd. Op panelen die hier en daar op het terrein stonden, werd informatie gegeven over het leven op de plantage.  De slaven moeten hier een helse tijd hebben gehad, eigenlijk heel akelig om over te lezen. Als laatste keken we bij de overblijfselen van de slavenhutjes. Deze stonden wat verder weg van het huis van de plantage-eigenaar en stonden in een halve cirkel naast elkaar. Er waren nog van ongeveer 25 hutjes resten bewaard gebleven. Ze waren gemaakt van ‘tabby’, een soort mengsel van schelpen en zand. Het zag er allemaal erg indrukwekkend uit. Tenslotte gingen we nog op een bankje aan de rivier zitten en dronken we nog wat voordat we hier weggingen. 

   

 

 

Main House

 

   

 

 

restant van de slavenhuisjes

 

   

 

 

N Dames Point Bridge

Vervolgens reden we naar Downtown Jacksonville waar aan de oevers van de St. John’s rivier een mooie Riverwalk was aangelegd. We parkeerden de auto bij het museum aan de Southbank en gingen bij de Friendship Fountain picknicken. Daarna wandelden we een stuk over de riverwalk.  Het was er erg rustig. We hadden eigenlijk ook nog een tour door de Budweiser fabrieken op het programma staan, maar we waren moe en zijn rechtstreeks naar huis gereden om nog een tijdje van het zwembad en onze villa te genieten.

 

   

Jacksonville

 

 

 

Zondag 1 mei Washinghton Oaks Garden State Park

We deden het vanmorgen eerst rustig aan en reden tegen 11.00 uur naar Washinghton Oaks Garden State Park hier in de buurt. Het bleek een erg mooi park te zijn. Het was vroeger een landgoed waar een rijke familie had gewoond en op diverse plekken waren daarvan nog huisjes en andere overblijfselen te zien.  Nadat de landgoedeigenaar was gestorven, heeft zijn vrouw het gedoneerd aan de staat Florida en daarna is er een state park van gemaakt, zodat ook andere mensen het konden zien. In het midden waren mooie tuinen aangelegd. Het landgoed grensde aan een rivier met prachtige doorkijkjes. We zagen dat diverse schilders kennelijk geïnspireerd waren door de omgeving, want we kwamen op een paar plekken schilders tegen die een landschap op hun doek schilderden. We maakten eerst een wandeling door het park en gingen later op een bankje aan het water zitten om wat te drinken. Daarna liepen we nogmaals een rondje en gingen toen naar de volgende bezienswaardige plek in het state park. 

 

       

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

Als je het park uitreed en de weg overstak, kwam je bij een strand terecht dat er ook nog bij hoorde en volop met coquina rotsen lag bezaaid. Dit wilden we natuurlijk ook zien en we reden er naartoe. We maakten een wandeling over het strand, bekeken de rotsen en maakten de nodige foto’s. Daarna reden we via de Publix naar huis. We lunchten lekker thuis en genoten daarna van ons zwembad. Voordat we het wisten was de avond alweer aangebroken en was er weer een heerlijke dag voorbij.

 

   

 

 

 

 

 

Zaterdag 30 april St. Augustine

Vandaag hadden we een historisch dagje, want we gingen naar St. Augustine. Dit is de oudste door European gestichte stad van de Verenigde Staten. De rit er naartoe duurde maar zo’n 35 minuten, dus we waren er zo. We zetten de auto in de parkeergarage bij het Visitor Centre. Daar haalden we wat folders en vervolgens liepen we naar het Castillo de San Marcos, een oud fort. Toen we de kaartjes hadden gekocht en naar binnen liepen, werd ons geadviseerd naar het ‘gun deck’  te lopen, want daar werd net een demonstratie gegeven van het gebruik van de kanonnen. Dat wilden we wel eens zien. Er stonden enkele als Spaanse soldaten verklede mannen die met één van de kanonnon bezig waren. Op een gegeven moment riep een parkranger ‘ears closed’.  Daarna kwam er een luide knal en werd een schot gegeven. Dat was leuk om mee te maken. 

   

 

 

 

We keken nog verder op dit deel van het fort en daarna liepen we naar beneden om de vertrekken van het fort te bekijken. In bijna elke kamer was een tentoonstelling met informatie over de geschiedenis van het fort en dat was interessant om allemaal te zien. In sommige vertrekken was ook iemand aanwezig die verkleed was als Spaanse soldaat en dingen vertelde. Al met al dus een leuke ervaring. Op een gegeven moment hadden we alles gezien en liepen we via de boulevard aan het water van St. Augustine de stad in, met diverse historische gebouwen, zoals de Cathedraal, het Ponce de Leon Hotel en het Lightner museum/City hall. Ook liepen we over het Plaza de Constitucion met allerlei standbeelden en ook weer kanonnen. Daarna hadden we trek om wat te eten en liepen we het Colonial Quarter in, een straat met allerlei eettentjes en toeristische winkeltjes. Het zag er allemaal heel gezellig uit. We aten in een zaakje een lekker broodje en vervolgden daarna onze weg. Onderweg kwamen we nog de ‘oldest wooden school of the USA’ tegen en die moest natuurlijk ook nog op de foto.

   

 

 

 

Rond 15.00 uur hadden we het wel gehad en haalde we de auto om naar de huis te gaan. Thuis hebben we een tijdje in en om het zwembad doorgebracht en genoten we na alle drukte van deze dag weer van een heerlijke rust. Dit was echt een heel erg leuke dag geweest. 

NB: Klik  hier voor meer foto's van St Augustine.

En een clipje

 

Vrijdag 29 april Omgeving van Palm Coast verkennen

We zijn vanmorgen eerst maar eens begonnen met het verkennen van de omgeving van Palm Coast. Nou, dit blijkt weer een prachtig stukje Florida te zijn! We begonnen bij Flagler Beach en reden daarheen via een ‘scenic driveway’ langs de Atlantische Oceaan. Flagler Beach zag er leuk uit met een grote vispier en een strand waarvan het zand een bruine kleur had. Dit was geen viezigheid, maar gewoon de kleur van het zand. We hebben hier een strandwandeling gemaakt en zijn daarna doorgereden naar Ormond Beach. 

 

   

 

 

Flagler Beach

Ook dat was de moeite waard. We zagen dat hier, net als in Daytona Beach, ook stukken waren waar je de auto op het strand kon parkeren en dat is altijd apart om te zien. Daar hebben we een poosje gezeten en wat gedronken en daarna reden we terug naar huis om te lunchen. 

 

   

Ormond Beach Park

 

 

 

De rest van de middag hebben we in en om ons zwembad doorgebracht, met een ijsje en af en toe wat drinken. We aten ’s avonds bij de Cracker Barrel en keken daarna nog even bij European Village, een Spaans-Italiaans uitziend gebied rondom een appartementencomplex met restaurantjes, winkeltjes en een pleintje met live muziek. Op zondag wordt hier de farmers market gehouden. Het zag er hier gezellig uit. Daarna zijn we naar huis gegaan en hebben we op het terras buiten een heerlijke avond gehad. 

 

Donderdag 28 april Verhuizing naar Palm Coast

We verlieten vanmorgen rond 9.30 uur ons schattige huisje in Homestead en begonnen aan de lange autorit naar Palm Coast (tussen Daytona en St. Augustine). Het was ongeveer 500 kilometer rijden. De autorit zelf was niet zo boeiend met een stuk over de Turnpike en de rest over de Interstate 95. Het schoot wel lekker op. 

Onderweg zijn we een paar keer gestopt, eerst voor een koffiestop en later voor de lunchpauze. Om iets voor 16.00 uur kwamen we bij onze nieuwe accommodatie aanrijden, deze keer een villa met zwembad waarin ook een jaccuzzideel zit en verder alles erop en eraan. Het is een erg mooi huis, met uitzicht over een kanaal van Palm Coast. Aan de overkant kijken we uit op diverse huizen die een bootje of erg grote boot voor hun aanlegsteiger hebben liggen. Het ziet er erg paradijselijk uit en we voelen ons weer bevoorrecht dat we zo’n goede keuze hebben gemaakt en in deze prachtige omgeving zitten.

 De Publix zit ook dichtbij, dus we hebben meteen maar weer nieuwe boodschappen gehaald en gingen daarna lekker zwemmen. De autorit van vandaag had er flink ingehakt, want daarna hebben we weinig meer gedaan dan relaxen.  Hier gaan we het wel een weekje uithouden! 

 

   

Uitzicht

 

Villa

 

 

 

Woensdag 27 april Een warme Koningsdag aan het strand

Na alle hectiek van de afgelopen dagen, wilden we het vandaag rustig houden en eens even lekker van het mooie weer aan het strand genieten. We reden naar Bayfront Park in Homestead, naast het National Park Biscayne Bay. Dit is een erg leuk plekje. Een prachtig uitzicht op Biscayne Bay, een zwemmeertje, overal gezellige bankjes en parasols, een haven en een restaurant. Hier konden we het wel een paar uurtjes uithouden. We hadden strandstoeltjes uit ons huis meegenomen en gingen zitten en genieten van de fijne omgeving. Tussen de middag maakten we de koelbox open waarin allerlei lekkernijen zaten en zaten we heerlijk te lunchen. Dit hielden we vol tot ongeveer 15.00 uur en daarna reden we voor de laatste keer naar Robert is here voor een milkshake. 

   

 

 

Biscayne Bay National Park

 Wuivende Palmen en een briesje.....!

 

Morgen verhuizen we en zullen we deze overheerlijke milkshakes niet meer kunnen halen, dus daarom haalden we hem vandaag nog maar een keer. Daarna naar huis en alvast wat opruimen. Morgen hebben we een lange rit naar Palm Coast (in de buurt van St. Augustine) voor de boeg. We hebben in ieder geval in het zuiden van Florida erg fijn gehad.

 

Maandag 25 en dinsdag 26 april  Een tripje naar Key West

We vertrokken vanmorgen weer tijdig, omdat we naar Key West zouden rijden, een rit van bijna 3 uur. We hadden er zin in. Het is jaren geleden dat we hier waren, toen maar een paar uurtjes, maar nu met een overnachting erbij. Onze eerste stop was bij Robbie’s, van verre al te zien. We wilden hier wel eens kijken naar de grote vissen (tarpons) die gevoerd worden. We zagen dat op het terrein van Robbie van alles te zien en te doen was, kraampjes met bordjes met leuke teksten, schilderijtjes e.d., er was een strandje met bankjes en stoelen en je kon een aanlegsteiger op om naar de vissen te kijken. Het waren ontzettend grote vissen en sommige mensen hadden een emmertje met voer gekocht. Het gaf veel hilariteit als men probeerde de vissen te voeren, want er waren ook veel pelikanen in de buurt die ook wel zin in iets lekkers waren. We keken hier een tijdje en dronken wat op het strandje en daarna reden we weer door.

   

 

 

 

 

   

 

 

 

Vervolgens zijn we verder via de mooie Overseas Highway 1 naar Key West gereden. Het was prachtig weer en het water rondom ons zag er erg mooi blauw-groen uit. Geweldig om naar te kijken. In Key West zagen we op de rondweg een Five Guys. Het was inmiddels lunchtijd en een lekkere hamburger ging er goed in. Daarna reden we naar het hotel.  De kamer was nog niet klaar, dus daar konden we nog niet in, maar we besloten meteen om fietsen te huren en naar het centrum te rijden. Het was erg warm om te fietsen, maar toen we eenmaal een beetje aan de warmte en de fietsen waren gewend, was het geweldig om al fietsend door Key West te rijden, een echte aanrader. Uiteraard keken we even bij het Souternmost point en het strand en we reden vervolgens heel Duvalstreet af naar het begin. In de grote haven zagen we het cruiseship Disney Magic liggen en daar achter nog een ander cruiseship, dat zag er overweldigend uit. We parkeerden de fietsen en liepen wat rond, namen een frappucino en toen reden we terug naar het hotel. 

   

 

 

 

 

   

's Avonds was het stukken minder druk

 

 

We konden de kamer nu wel in en gingen daarna meteen even zwemmen in het zwembad, want we waren vreselijk verhit. Een poosje later namen we de fiets weer en stopten bij een eettentje. Daarna was het tijd voor de zonsondergang op Mallory Square. Het was daar heel druk met mensen en ook hier stonden veel kraampjes. Diverse straatartiesten voerden hun act op en natuurlijk zijn we de zonsondergang gaan bekijken. Hij was heel mooi en het voelde heel speciaal om daar in Key West naar te staan kijken.

   

 

 

 

 

   

 

 

 

 

We waren de volgende dag al vroeg wakker, want vlak voor onze kamer stond buiten een grote vogelkooi met diverse vogels erin die al vroeg begonnen te zingen. Toen we wakker waren, hielden ze ermee op. Gelukkig zijn we daarna nog even in slaap gevallen. Het ontbijt werd bij het zwembad geserveerd en we zaten dus aan een gezellig tafeltje buiten bij het zwembad te ontbijten.

       

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

Vervolgens maakten we een nieuw fietstochtje door Key West en we kwamen in straten die we de vorige dag niet gezien hadden, met het Hemingway House, het Lighthouse en het Trumanhouse. 

       

 

 

 

 

 

We zagen dat er in de haven inmiddels een nieuw cruiseship lag, de Carnival Fantasy. Het was ook alweer beredruk in de stad en omdat we om 11.00 uur het hotel uit moesten, reden we terug, checkten we uit en gingen we op weg naar ons huis in Homestead. Wel nog even aan het begin en eindpunt van de "Highway 1" gestaan.

   

 

 

 

 Onderweg genoten we weer van de vele eilanden en het mooi gekleurde water. We stopten deze keer aan het begin van de Seven Miles Bridge. Daar kon je ook de old Seven Miles Bridge oplopen en dat hebben we natuurlijk ook gedaan. Onderaan de brug waren picknickplekjes met een schitterend uitzicht op het water en daar hebben we het broodje opgegeten dat we in Key West nog voor de lunch hadden gehaald. 

   

 

 

 

 

Daarna hebben we de lange weg terug gereden, zijn we nog even gestopt bij Robert is here voor een milkshake en even later kwamen we thuis. We waren erg moe van alle indrukken de we hadden opgedaan, maar we keken met heel veel plezier terug op deze twee dagen. 

 

Zondag 24 april Twee Nationale Parken op één dag

We zaten rond 9.00 uur in de auto en reden naar Biscayne National Park, ongeveer 15 minuten rijden. We hadden ons gisteren aangemeld voor de boottocht van 10.30 uur. Daar aangekomen, haalden we de kaartjes op, liepen wat rond en we zaten op tijd bij de aanlegsteiger waar de boot zou komen. Daar stonden inmiddels ook diverse andere mensen te wachten. Er kwam echter om 10.30 uur geen boot en iedereen begon al wat onrustig te worden. De kaartjesverkoper kwam een kwartier later bij ons staan en zei dat de boot er nu snel aan zou komen. Dat klopte, maar even later bleek dat de parkranger die als gids mee zou gaan er nog niet was. Hij kwam om 11.00 uur en hij werd met groot applaus verwelkomd toen hij op de boot stapte. Het bleek dat hij geen dienst had vandaag, maar op het laatste moment was opgeroepen, omdat een collega van hem niet was komen opdagen. We konden nu wel weg en de boot ging volle kracht vooruit. Het was heerlijk op het water en het was enorm genieten. Na zo’n 3 kwartier varen, kwamen we aan bij een onbewoond eiland, Boca Chita Key.

   

de "Pelican Island"

 

Boca Chita Key

Je kan hier alleen per boot komen en aangezien het vandaag zondag was, waren hele families hier naartoe gevaren om te komen picknicken. Het zag er erg gezellig uit. We liepen wat rond en de parkranger vertelde allerlei wetenswaardigheden. Hij had de sleutel van de vuurtoren van het eilandje en daar mochten we in. Het uitzicht vanaf de vuurtoren was erg mooi en het was leuk om hier het hele eiland te overzien.

   

De vuurtoren als uitkijkpost

 

 

 

Na zo’n drie kwartier stapten we weer aan boord van de boot en vaarden we terug. Ook nu weer was het goed toeven op het water.  Nadat we het vaste land hadden bereikt, haalden we de picknick spullen uit de auto en zaten we op een bankje aan het water heerlijk te eten. Het was nog redelijk vroeg en daarom besloten we het andere nationale park hier in de buurt te gaan bezoeken, de Everglades. Het was een half uurtje rijden. We keken eerst even bij het visitors center en reden later het park in. De entree was vandaag (en de afgelopen week) gratis, aangezien het National Park Week was. We reden naar Royal Palms en liepen daar de Ahinga Trail. Dat was een erg mooi stukje van het park. Al vrij snel kwamen we een enorme alligator tegen en even later zagen we er nog één.

   

Everglades

 

 

 

Toch wel een heel bijzondere ervaring om ze in het wild tegen te komen en niet in een dierentuin.  We hebben de natuur hier goed op ons in laten werken en reden een tijdje later moe, maar zeer voldaan weer naar huis. We kookten zelf en genoten ’s avonds na van deze fijne dag. Morgen gaan we naar Key West. We blijven daar overnachten en zeer waarschijnlijk komt het blog dan de dag erna.

 

Zaterdag 23 april Verkenning in Homestead en een lekkere milkshake van Robert

We waren natuurlijk vroeg wakker en gingen er om 5.30 uur uit. Als een van de eersten zaten we bij het ontbijt,  best uitgebreid maar wel typisch Amerikaans. Met de hotelbus gingen we terug naar het vliegveld en haalden we de auto op bij Hertz. We werden verwacht en welgeteld 5 minuten later reden we weg in een hele mooie bijna nieuwe Sonata. Vervolgens reden we op ons gemak naar Homestead waar ons vakantiehuis staat. We hadden een vroege check-in geregeld (12.00 uur), maar we waren er al om 10.30 uur. Dat bleek ook geen probleem te zijn. We kregen de sleutel van de huiseigenaar en konden toen onze koffers uitpakken en alles gaan verkennen. 

   

Voor 3 weken van ons!

 

Huisje in Homestead

We hebben een erg leuk huis, zeer gezellig aangekleed met overal leuke bordjes, frutseltjes, een gezellig rood fluitketeltje, een fonduepan en zelfs een piano! Het is zeer compleet, dus we kunnen ons hier wel 5 dagen vermaken. We reden nog voordat we boodschappen gingen halen naar Biscayne National Park omdat we hier morgen een boottocht willen doen. Er bleken voor de boot van zondagochtend nog precies 2 plaatsen over te zijn, dus die waren voor ons. Daarna gingen we naar de Publix voor boodschappen en met een auto vol reden we even later weer terug. De lunch hadden we bij de Publix gehaald en die smaakte ons goed. Daarna hebben we even rustig gezeten en tegen drie uur, reden we naar de plaatselijk fruitkraam ‘Robert is here’ voor een lekkere milkshake. De fruitkraam zelf was erg leuk opgezet en omdat het weekend was, was er ook nog live muziek. Het was er erg gezellig en beredruk. De milkshake was ook erg lekker. We hadden er één besteld, omdat we die wilden delen, maar toen ik de bestelling kwam ophalen, kreeg ik er twee. Degene van wie ik het kreeg overhandigd, zei  dat ik dit maar stil moest houden. Zo kwam het dat we toch ieder aan een lekker mangomilkshake zaten. Robert bleek zelf ook nog aanwezig te zijn in de kraam, we “shaked hands”, maakten een foto en daarna gingen we naar de Walmart om nog wat andere boodschappen te halen. Ook die missie was gelukt en vervolgens reden we naar huis om te gaan eten en genieten van de mooie avond.  Het was overigens een zeer warme dag met uitschieters naar lage 90-tigers.

   

Robert was er, Yvonne ook!

 

 

 

Vrijdag 22 april De heenreis

We hadden vannacht geslapen in het CitizenM Hotel op Schiphol, omdat we vanmorgen erg vroeg op Schiphol moesten zijn, rond 5.30 uur. Dat ging allemaal prima, het was wel een wat futuristisch hotel waar je het licht en de gordijnen met een Ipad moest bedienen en de kamer was niet groot, maar verder ging het allemaal prima. Op Schiphol leek het behoorlijk druk, maar allerlei rijen die we zagen staan, waren niet voor ons, dus uiteindelijk liep het bij ons allemaal snel door met koffers afgeven, door de security en de douane. Op de afgesproken tijd ging het vliegtuig van Delta Airlines ook weg bij de gate (8.25 uur) en waren we na een flinke tijd taxiën redelijk snel airborne. We hadden eigenlijk nog nooit zo’n vroege vlucht gehad en we vroegen ons af of we zo ’s morgens ook al de traditionele ‘chicken or pasta’ geserveerd zouden krijgen, maar dat was zeker niet het geval, want we konden kiezen tussen ‘pancakes or omelet’.  We kozen allebei voor de pancakes, want we gingen immers naar Amerika! Die smaakten erg goed en de fruitsalade en yoghurt erbij, maakten het helemaal af. De vlucht verliep verder erg rustig. Halverwege kregen we nog een snackboxje met toastjes en smeerkaas en aan het einde van de vlucht een warm broodje met een ijsje. We landden bijna een uur voor schema in Atlanta en hadden daar dus alle tijd om over te stappen. 

   

de 767-400

 

Heerlijk!... Pancakes!!

De vorige keer was een flinke haastklus geweest vanwege alle drukte daar met als gevolg dat we de vlucht hadden gemist en onze koffers in eerste instantie niet goed waren overgekomen, maar daar hadden we nu geen last van. We wisten ook deze keer zeker dat de koffers in Atlanta in het goede vliegtuig waren geleden, want tijdens ons wachttijd aan de gate zaten we eerste rang met een prachtig uitzicht op het vliegtuig waarin we zouden vertrekken en we zagen op een gegeven moment ook dat alle koffers werden ingeladen.  Onze koffers kwamen vreemd genoeg met z’n tweetjes in een ander karretje aanrijden, maar werden keurig uitgeladen en in ons vliegtuig gezet. Bij het instappen was er nog een verrassing, want het bleek dat we Economy Plus stoelen hadden gekregen.  Vorige week hadden we gezien dat er een ander type vliegtuig zou worden ingezet en kennelijk vond Delta het belangrijk om ons ter compensatie of zo op ruimere stoelen te zetten. De laatste anderhalf uur naar Fort Lauderdale hadden we dus alle ruimte. Dit vluchtje verliep ook voorspoedig en om 17.00 uur lokale tijd stapten we uit en liepen we de Floridawarmte in. We moesten even wachten op ons hotelbusje, maar daarna werden we keurig naar ons hotel gebracht. We hadden gevraagd om een zeer rustige kamer in verband met de lange reis die we achter de rug hadden. De receptionist probeerde ons eerst nog een kamer met jaccuzzi voor een meerprijs aan te smeren, maar nadat we deze niet namen, kregen we de keycards voor een zeer rustige kamer, volgens de receptionist. We waren deze kamer nog niet binnen of we hoorden de buurvrouw van de kamer naast ons al zeer druk in het Spaans met anderen praten. Ook de weg voor het hotel was nogal lawaaierig, dus we waren weer snel bij de receptionist terug voor een andere kamer. Die kregen we en die was veel beter (dachten we op dat moment). We hadden nog wel wat gedoe om  met de keycard binnen te komen, maar uiteindelijk lukte dat nog. We namen in het hotelrestaurant nog iets te eten en gingen toen vroeg slapen. We hadden echter net onze eerste slaap erop zitten, toen de buren thuis kwamen en uitgebreid de tv aanzetten met flink veel herrie. Toen we hen erop gewezen hadden, dat we dat niet echt leuk vonden, werd het gelukkig stil. 

 

Proloog

Nog een paar dagen.... dan is het weer zover! Op 22 april vliegen we met Delta Airlines naar Atlanta alwaar we een overstapje maken naar Fort Lauderdale voor het laatste stukje. Daar blijven we een nachtje in het Roadway-Inn Airport hotel. We doen dit jaar drie locaties aan. Het eerste deel van de Florida trip speelt zich af in het zuiden: Na onze overnachting op het airport rijden we de eerste dag naar ons huisje in Homestead. Vanuit hier gaan we een aantal leuke tripjes maken. Ook deze keer houden we weer een verslagje bij van het reilen en zeilen in het Florida wat nooit verveelt. 

Later meer,

Elstars

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vakantie Florida 29 december 2015 t/m 14 januari 2016

 

Donderdag 14 januari De terugreis

Waar iets meer dan 2 weken geleden het laatste stukje van de heenreis hectisch was verlopen, was dat nu precies het omgekeerde.  Nog voordat we de auto instapten om naar het vliegveld te rijden, hadden we al weer diverse stressmomenten gehad. Het begon toen we vanmorgen de gordijnen van de slaapkamer open deden. We trokken de gordijnen van de roede en die vielen op de grond, met stang en al. We probeerden dit allemaal provisorisch wat te maken, maar het gat in de muur waarin de plug paste om de roede weer op te hangen, was zozeer uitgelubberd, dat dat niet meer lukte. We hebben de eigenaar van het huis toen maar een mail gestuurd met de melding hiervan. Ze vatte het sportief op (ze voelde zich ook al schuldig vanwege de problemen die we hadden gehad met het internet van vorige week). Daarna gingen we verder met opruimen en alles leek voorspoedig te gaan. We hadden een late check-out en konden om 12.00 uur de villa verlaten. Iets voor 12.00 uur stonden we buiten. We moesten afsluiten en de sleutel in de lockbox leggen. Terwijl we buiten stonden, ging de voordeur achter ons dicht, maar de sleutel lag in het huis. Normaal is dit geen probleem, want de deur valt nooit in het slot. Als je hem zelf niet op slot doet, kan iedereen er gewoon in. Nu dus niet. De deur viel vreemd genoeg nu wel in het slot en we konden het huis niet meer in. Geluk bij een ongeluk was dat we alle bagage net in de auto hadden gelegd en dat er niets meer van ons in de villa stond. We hadden er niet aan moeten denken wat we hadden moeten doen als er nog wel bagage in het huis had gestaan. We hebben de management company maar weer opgebeld en de situatie uitgelegd en gevraagd of ze zelf nog wel het huis in konden met een reservesleutel. Dat bleek het geval te zijn en daarna zijn we weggereden. Het eerste deel van de reis hebben we hier steeds nog aan moeten denken. De reis terug verliep verder prima. Van Atlanta naar A'dam ging vrij vlot: ca. 7 uur 40 min!

 

   

Allanta zagen we mooi liggen!

 

Bijna thuis.....

 

 

 

Woensdag 13 januari Een boottochtje naar New Orléans

De laatste volle dag vandaag, de tijd is erg snel gegaan.  We hadden deze vakantie nog geen boottochtje gedaan en wilden dat vandaag nog doen. We reden daarom naar Disney Springs en na de wandeling naar de Marketplace en Ghirardelli’s voor het gratis chocolaatje, namen we de boot naar het Disney resort Port Orléans. We hebben hier een paar jaar geleden een nachtje in het Riverside hotel gelogeerd en we gingen hier nog even kijken. Het was een leuk boottochtje en nadat we een half uurtje hadden gewandeld bij het hotel namen we de boot terug. Het was inmiddels ook lunchtijd geworden en we namen een afscheidsbroodje bij de Earl of Sandwich. 

 

   

Leuke bootocht maar wel frisjes!

 

 

Omdat we er op de terugweg toch langs reden, pakten we nog even de Premium Outlets mee. Op de valreep scoorden we hier nog een paar mooie deals en met gegoochel met kortingsbonnen en korting op korting kwamen we op een leuk bedrag uit dat we moesten betalen. Daarna gingen we naar de villa, checkten we in voor de vluchten van morgen en begonnen we met inpakken. We aten deze laatste avond thuis en ’s avonds dronken we koffie bij de buren en namen we afscheid van hen. Morgen vliegen we de oceaan over en hopen daarna weer veilig thuis te komen. Het was weer genieten!

 

 

Dinsdag 12 januari Blue Spring State Park met heel veel manatees en de riverwalk van Sanford

We kwamen vanmorgen tegen 11 uur aan in Blue Spring State Park waar in de winterperiode vaak manatees verblijven in het relatief warme water van de springs. 

   

 

 

De telller op 293 !

We hadden geluk, want we zagen bij de ingang van het park dat er vandaag al 293 manatees waren geteld! Vanmorgen hadden we ook al op het lokale nieuws gezien dat er zoveel manatees waren. We hebben er inderdaad ontzettend veel gezien tijdens onze wandeling door dit mooie park. Het was echt een genot om naar te kijken. Ze waren ook heel actief, dus dat was ook leuk.  We zagen op een gegeven moment ook een park ranger met een kano tussen de manatees door varen om opnieuw te tellen hoeveel er zaten. 

   

Even een nieuwe telling

 

 

 

   

 

 

Je kon ze vandaag niet missen!

Tijdens lunchtijd gingen we aan een bankje met tafeltje zitten op de grote picknickweide van het park en aten we onze lunch op. We zaten hier heerlijk in de zon te genieten. Daarna liepen we nog een rondje door het park en reden we door naar de riverwalk aan de oevers van Lake Monroe in Sanford. Ook  hier zag het er leuk uit. Langs het water was een hele route uitgezet, met overal informatieborden over de stad Sanford, de oprichter ervan en historische highlights. Er was een jachthaven en een gedenkpark voor veteranen, met natuurlijk ook een grote Amerikaanse vlag. Er stonden ook op veel plekken bankjes om te zitten en schommelbanken. We hebben hier ongeveer een uur gewandeld en ook hier was het genieten van de omgeving. 

   

Riverwalk Sanford

 

Monument voor de veteranan

Al met al was dit een ontzettend leuke dag geweest. Op de terugweg zijn we gaan eten bij de Cracker Barrel en moe, maar zeer voldaan kwamen we weer thuis.  We hebben vandaag bijna 8 km gelopen. 

 

 

Maandag 11 januari Een strakblauwe lucht, bezoek aan Winter Park

Toen we vanmorgen opstonden, zagen we al een strakblauwe lucht. De zon heeft de hele dag geschenen, tot aan de avond toe.  Het was wel wat frisser, maar prima weer om lekker buiten te zijn. Eerst maar eens een mooi plaatje gemaakt van ons uitzicht elke morgen...

We reden deze keer naar Winter Park. We begonnen in Mead botanical gardens.  We hebben daar een stuk gewandeld, maar we vonden het hier niet zo uitzien als we eigenlijk van dergelijke tuinen in Florida gewend zijn. Er was geen bewegwijzering in het park, geen boekje of plattegrond (behalve op de parkeerplaats) en we vonden dat het er niet zo verzorgd uitzag. We zagen wel wat mooie uitkijkjes bij het water en wandelden een stukje over een boardwalk, maar eigenlijk waren we vrij snel weer weg.

   

Mead botanical gardens

 

 

Daarna reden we door naar het centrum van Winter Park, een paar kilometer verderop.  We parkeerden de auto bij het station, liepen door de winkelstraat en terug door het park. Bij het station zagen we ook nog een paar treinen aankomen, met flink veel getoeter natuurlijk. 

 

   

Winterpark

 

de Amtrak

We lunchten hier bij Panera Bread en gingen vervolgens op weg naar de Premium Outlets. We vonden hier vandaag niet zoveel van onze gading en reden via de Publix voor een paar boodschappen naar huis. Hier konden we nog heerlijk even genieten van het terras buiten bij de villa. We ontdekten dat we vandaag iets meer dan 10000 stappen hadden gelopen, zo’n 7 kilometer. 

 

Zondag 10 januari Een heerlijke dag in de natuur van Merrit Island

We zaten vandaag al weer redelijk vroeg in de auto en reden naar de Space Coast. Merrit Island Wildlife Refuge was ons doel, want we wilden een dag in de natuur doorbrengen. We brachten eerst een bezoek aan het visitor center en liepen daar de mooie boardwalk . We dronken daar wat en gingen door naar het manatee observation deck. We hadden geluk deze keer, want we zagen daar een paar manatees en een paar dolfijnen. Het is echter niet gelukt foto’s van deze dieren te nemen, want ze gingen steeds weer snel onder water. Het was inmiddels ook lunchtijd geworden. We wisten van de vorige keer nog dat er een gezellig lunchtentje was aan het begin van de brug naar Merrit Island,  Crackerjacks Seafood and Tiki Bar en we reden daar naartoe. We hebben daar heerlijk gegeten en zijn vervolgens het natuurgebied weer ingegaan. 

   

Crackerjacks Seafood and Tiki Bar

 

 

We hebben toen een paar mooie trails gelopen door het bos, met af en toe weer wat plankenpaden en we staken ook een spoorlijn over. We vroegen ons af of hier wel eens een trein langsrijdt, misschien van de NASA of zo. Tegen 15.30 uur hielden we het voor gezien en reden we terug naar huis. 

       

Manatees kijken

 

 

 

Uitgebreide trails

We hadden intussen ook bericht gehad dat de internetmonteur was geweest in de villa. Er bleek een ondergrondse kabelbreuk te zijn geweest die inmiddels was verholpen. We hebben dus weer internet! (Best lastig, bijna 3 dagen zonder !)

 

Zaterdag 9 januari Disney Springs in de herhaling

We zijn vanmorgen thuisgebleven voor de internetmonteur, maar hij kwam helaas niet. Na 12.00 uur hebben we de management company dus maar weer gebeld. Die belde de kabelmaatschappij en vervolgens ons weer. De monteur zou vandaag niet meer komen, hij komt morgen. We zeiden meteen dat we daar niet op zouden gaan wachten en dat iemand anders de deur maar moet opendoen.  Het was intussen weer lunchtijd, dus we gingen eten en daarna zijn we naar Disney Springs gereden. Dit staat altijd wel garant voor gezelligheid en vandaag ook voor drukte. 

   

Het viel ons op dat de ballon vaak stil ligt.

 

Gezellig druk

We zijn weer van de ene naar de andere kant gelopen, hebben een chocolaatje bij Ghirardelli’s gehaald en wilden met de boot terug naar de kant waar we waren begonnen. Ook dit ging niet zo goed. We kwamen aanlopen en het bootje vaarde net weg. We moesten dus even wachten, maar dat duurde en duurde maar. Pas na 20 minuten kwam de volgende boot, maar wij waren net de eersten die niet meer met deze boot mee konden. Toen hadden we er genoeg van. We hadden geen zin nog eens te wachten en zijn uit de rij gestapt en hebben het stuk terug gelopen. Dat was ook niet erg natuurlijk. Nadat we uit Disney Springs zijn vertrokken, zijn we naar de Cracker Barrel gereden om daar weer lekker te eten.  ’s Avonds namen we nog een stukje cheesecake bij de koffie en keken we een mooie film.

 

       

 

 

Je kan echt lekker eten bij de CB.

 

 

 

 

Vrijdag 8 januari Geen internet en de hele ochtend regen

Toen we gisteren uit de Busch Gardens terugkwamen, merkten we dat we geen internet hadden. We dachten dat er misschien een storing was bij Bright House Networks, de internetprovider, maar vanmorgen hadden we nog steeds geen verbinding. We belden de management company en daar werd gezegd dat er iemand langs zou komen rond het middaguur. We hoefden er niet voor thuis te blijven. We hebben daarom boodschappen gehaald en zijn verder de ochtend thuisgebleven, omdat we moe waren van de afgelopen dagen en omdat het regende. Na de lunch was het weer gelukkig opgeklaard en zijn we naar de Lake Buena Vista outlets gegaan, omdat we daar eerder deze week nog niet alle winkels hadden gehad. 

Toen we terug waren, zagen we dat we nog geen internet hadden. We belden de management company nogmaals en toen bleek dat men nog niet langs geweest was. Dat moest nog gebeuren. Het was uiteindelijk 18.15 uur toen er iemand kwam, maar hij kreeg het internet ook niet aan de praat. Hij heeft toen de provider gebeld en die gaf aan dat er morgenochtend een technische man zal komen. We kregen visioenen van de vorige vakantie, toen moet er ook iemand van de provider komen.  Hopelijk is alles morgen opgelost en kunnen we weer online.

 

Donderdag 7 januari Een muzikale Busch Gardens

Vandaag zijn we de hele dag in de Busch Gardens geweest. We waren er al toen we het volkslied horen spelen bij de opening. Vandaag waren er diverse muzikale shows. We zijn gestart met Gunnar en Matthew Nelson, zoons van de zanger Ricky Nelson, daarna hebben we spetterende show bijgewoond van de Platters (we denken een tribute band) en we zijn geëindigd met de Motorcity Grove, een motown band die we al eerder hadden gezien. We hebben er enorm van genoten. Tussen de shows door en na afloop hebben we door het park gewandeld en de dieren gezien. Het bleek uiteindelijk dat we 5,5 kilometer hebben gelopen. Het was een geweldige dag! 

   

 

 

Bo en kito jr.

 

   

 

 

 

 

   

 

 

 

 

   

 

 

Krijg die maar eens van de rails!

 

   

Elk jaar de Real Music series

 

a tribute to Ricky Nelson

 

The Platters (a tribute)

 

   

Gouwe ouwe in de Motown show

 

 

 

Woensdag 6 januari Van alles wat

Ons eerste ritje van vanmorgen ging naar het vliegveld van Orlando om de auto om te ruilen. We hadden een barst in de voorruit van de auto die we iedere dag een stukje groter zagen worden. Dat was geen ideale situatie en daarom hebben we de auto omgeruild. Men deed niet moeilijk bij Hertz en nadat we de auto hadden ingeleverd, liepen we een stukje door de parkeergarage en haalden we een andere auto op. Met deze mooie zwarte Nissan Altima reden we naar winkelcentrum The Loop waar we even gingen kijken bij Ross Dress for Less.

We vonden een paar leuke dingen en gingen daarna naar huis om te lunchen. Vervolgens stapten we weer in de auto en reden we naar de Lake Buena Vista Factory Outlets. 

We maakten hier een rondje en maakten gebruik van enkele flinke kortingen,  bovendien kregen we nog weer extra kortingsbonnen die we ook meteen konden inleveren. Thuisgekomen gingen we even op visite bij onze buurtjes.  We praatten bij over onze belevenissen van de afgelopen dagen en sloten de dag met elkaar af bij Cici Pizza. Hier waren wij nooit eerder geweest, dus dit was een nieuwe belevenis voor ons, die ons goed beviel. We aten soep, lekkere salades, pizza en heerlijke toetjes voor een leuk prijsje. Het was al met al weer een fijne dag geweest. Morgen willen we naar Busch Gardens in Tampa. 

 

   

   

CICI Pizza.....

 

eenvoudig maar lekker!!!

 

 

 

Dinsdag 5 januari Een heerlijke dag in Seaworld

 

Vandaag hebben we in Seaworld doorgebracht en we hebben enorm genoten. Vorig jaar waren we er ook en toen viel het op de een of andere manier wat tegen, maar deze keer was het een topdag. Lekker rustig, we konden overal zo doorlopen, en een perfecte temperatuur. Natuurlijk zijn we naar de One Ocean show geweest en Blue Horizons (twee keer zelfs) en het was geweldig. De foto’s spreken voor zich. 

 

 

 

   

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Maandag 4 januari Een paar oude bekenden en iets nieuws

Vanmorgen reden we naar de Leu Gardens in Downtown Orlando, een mooie botanische tuin waar we een paar jaar eerder waren geweest en die toen best wel indruk op ons had gemaakt. Het was de eerste maandag van de maand en dat betekende dat de toegang gratis was, mooi meegenomen dus. We hebben de stappenteller aangezet, want we wilden wel eens weten hoeveel we eigenlijk lopen op zo’n dag. We hebben het idee dat we de afgelopen dagen wel een aantal kilometers hebben afgelegd. De Leu Gardens waren weer erg mooi, er viel veel te zien en te fotograferen. 

   

 

 

 

We hadden een stralende zon en een strakblauwe lucht, heerlijk weer dus. Vooral de rozentuin met fonteintje was erg leuk en fotogeniek, maar er waren ook veel andere mooie plekjes en wat kunst zo hier en daar. 

   

 

 

Leu Gardens

Het was erg leuk om dit alles te zien. Zo rond 12.30 uur vonden het we wel genoeg geweest en we reden door naar Lake Eola Park een paar kilometer verderop. We hadden dit meer niet eerder gezien en we werden erg verrast door wat we zagen. 

       

 

 

 

 

 

Een meer waar je omheen kon lopen, heel veel zwanen (witte en zwarte) in het water, bootjes in de vorm van een zwaan die je kon huren, waterfonteinen, diverse kunstwerken, gezellige bankjes,  een speeltuin en mooie doorkijkjes.  We zijn eerst op een bankje lekker in de zon gaan zitten om te picknicken, want we hadden intussen wel trek gekregen.

Daarna hebben we rondom het meer gewandeld, een wandeling van ongeveer een mijl. Alle kerstversiering hing nog en er stond aan de overkant waar wij hadden gezeten een grote kerstboom die de komende twee dagen nog ’s avonds met een klank- en lichtshow aan zou gaan. Overal klonk kerstmuziek, dus op 4 januari (vandaag dus) zaten we nog volop in de White Christmas en Sleighrides.  Het was erg leuk allemaal. We zijn daarna nog een stukje downtown Orlando ingelopen en zijn daarna teruggereden naar de villa. 

       

 

 

Lake Eola Park

 

 

Op de stappenteller zagen we dat we vandaag zo’n 3,5 kilometer hadden gelopen. ’s Avonds reden we naar de Cracker Barrel en daar hebben we heerlijk gegeten.

   

Open haardje aan bij de Cracker Barrel!

 

 

 

 Zondag 3 januari Shoppen op een koele dag

De weersverwachting voor vandaag zag er niet zo goed uit en daarom hebben we veel binnenactiviteiten gedaan. We begonnen bij de Maingate Flea Market, een bonte verzameling van kleding, Florida souvenirs en heel veel zooi. We hebben daar even doorheen gelopen en hadden het toen snel gezien. 

   

Flea Market

 

 

 

   

Lokkertjes......

 

 

Daarnaast lag een opvallend oranje gebouw in de vorm van een halve sinaasappel: Orange World. We dachten dat dit een citruswinkel zou zijn, maar we hebben alleen buiten voor de deur een paar pallets met sinaasappels gezien. Binnen zagen we bijna dezelfde dingen als in de flea market. Leuk om eens gezien te hebben, maar daarna weer snel weg.

   

Orange World

 

De M&M's in de Florida Mall, altijd leuk.

We reden vervolgens naar de Florida Mall. Daar kun je in ieder geval wel een paar uurtjes doorbrengen en dat deden we ook, met natuurlijk een lekkere Philly cheese steak van Charley’s. We hadden weer een bon voor gratis friet erbij en drinken en dat ging er goed in. We hebben het hier tot zo’n 15.00 uur volgehouden en via de Walmart waar we nog wat boodschapjes moesten doen, zijn we teruggereden naar de villa. We hadden weinig gemerkt van de lage temperaturen vandaag. Uiteindelijk bleek het ook met de regen enorm te zijn meegevallen. 

We hebben het wel eens minder druk gezien....

 

Zaterdag 2 januari Een leuke dag in Mount Dora

Het zou vandaag wat kouder worden en dat klopte ook wel. Het was een graad of 20, prima te doen natuurlijk, de jas hoefde de hele dag niet aan. De paraplu hoefde gelukkig ook niet op. We reden vandaag naar een plaatsje dat we nooit eerder hadden bezocht:  Mount Dora. Het was een uurtje rijden ten noorden van Kissimmee en we konden het goed vinden. We parkeerden de auto aan de oever van het meer, dronken wat op een bankje en gingen daarna het stadje in. 

Terwijl wij kwamen aanlopen, kwam de Cannonballtrain aangereden, een toeristische stoomtrein met een hoop gesis en gefluit. Je kunt ermee heen en terug naar Tavares een ander plaatsje. 

   

Cannonball train

 

Heen en weer naar Tavares

 Mount Dora bleek een gezellig stadje te zijn waar veel mensen op af waren gekomen. We zagen winkeltjes, galerieën, antiekzaakjes  en restaurantjes en het was erg sfeervol. Tussen de middag aten we iets lekkers bij de Lost Parrot.

   

Sfeervolle huizen

 

Mooie doorkijkjes

 

   

Gezellige winkeltjes

 

Heerlijk geluncht bij de Lost Parrot

Daarna liepen we nog een poosje in het stadje en vervolgens gingen we richting het meer. We hadden ’s morgens van iemand bij de parkeerplaats gehoord dat hier een mooi wandelgebied was en dat wilden we wel eens zien. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. We kwamen eerst langs de haven met heel veel kerstversiering en –verlichting en daarna kwamen we bij een vuurtorentje uit met leuke bankjes eromheen. 

   

 

 

Vuurtoren en jachthaven

Ondertussen werden we ingehaald door een groep mensen met segways, dat kon je hier ook nog doen. We liepen hier weer weg en en kwamen uit bij Palm Island Park.  Je kon hier een behoorlijk eind lopen over een boardwalk en we waren niet de enigen die het idee hadden opgevat om deze boardwalk te nemen.  We zagen allemaal leuke doorkijkjes en genoten van de wandeling.

   

Boardwalk rond het meer

 

 

Rond 15.30 hebben we de auto weer opgezocht en zijn we teruggereden naar de villa. Het reed allemaal erg goed door en een uurtje later waren we weer thuis. We waren flink moe en hebben de verdere dag lekker thuis doorgebracht. 

 

Vrijdag 1 januari 2016   Nieuwjaarsdag en een jarige!

We waren weer bijtijds wakker en konden weer buiten ontbijten. I.v.m. de verjaardag hadden we het terras leuk versierd met ballonnen, vlaggetjes en slingers en de cadeautjes lagen al klaar. Altijd een feestelijk moment op de eerste dag in het nieuwe jaar. Na het ontbijt reden we naar Celebrations. We zaten heerlijk op de schommelstoelen aan het meer tegenover het Market Street Café. Het was heel rustig toen we er aan kwamen, maar gaandeweg werd het wat drukker. 

We liepen vervolgens een rondje langs het meer en weer terug en haalden daarna een frappucino bij de Starbucks. Het was weer lekker warm geworden (ook door het wandelen) en zo’n koude frappucino gaat er dan goed in. We hadden weer een paar schommelstoelen veroverd en genoten van ons drankje. 

   

 

 

Celebrations

Tegen lunchtijd reden we naar de dichtstbijzijnde Panera Bread en daar aten we een panini die ook overheerlijk smaakte. Vervolgens reden we naar Lakefront Park in downtown Kissimmee, gelegen aan Lake Toho(pekaliga). We waren daar een paar jaar geleden al eens geweest, maar toen werd het daar allemaal opgeknapt. Het was inmiddels klaar en we zagen dat het erg mooi was geworden. Het was een heerlijk wandelgebied langs het water geworden, met overal leuke inhammetjes en zitjes. 

Ook waren er verschillende monumenten te zien, een haventje vispieren, een vuurtoren(tje),  speeltuin, picknickplekken met mogelijkheden om te barbecueën (daar werd vandaag volop gebruik van gemaakt), een wedding garden en andere gezellige dingen. Er was zelfs een plek waar je een fiets kon repareren. Er stond daar een fietspomp en een ding om een fiets op te hangen en daarnaast was een QR code te zien die je kon scannen waarna je fietsreparatie-instructies zou krijgen. We hebben hier zo’n anderhalf uur voornamelijk lopend doorgebracht en daarna zijn we in de auto gestapt en naar de villa teruggereden. 

   

Lakefront Park

 

 

Thuis hebben we iets gedronken en lekker uitgerust van de wandelingen van vandaag. We zijn redelijk vroeg naar de Applebee’s gereden en hebben daar van een verjaarsdags-  en nieuwjaarsmaaltje genoten.  In de avond konden we weer buiten zitten.  We verwachten dat dit voorlopig de laatste keer zal zijn, want de komende dagen wordt het iets frisser en worden er een aantal regenbuien verwacht. 

 

 

Donderdag 31 december Een lekkere warme Oudjaarsdag

Tegen 7 uur werden we vanochtend wakker. De temperatuur buiten was al heerlijk, dus we konden op de laatste dag van het jaar buiten ontbijten. Niet slecht om het jaar zo af te sluiten! Daarna haalden we nog even wat boodschappen bij de Walmart, die ligt hier bijna om de hoek, dus we waren er zo. Bij de taartenafdeling zagen we allemaal Happy New Year taarten, erg leuk. Daarna zijn we naar Disney Springs gereden en we parkeerden voor de eerste keer in de nieuwe parkeergarage. Dat ging perfect, er was nog volop ruimte. Het was daar weer als vanouds gezellig. 

We zagen veel nieuwe winkeltjes en restaurants en de sfeer zat er goed in. Bij de Earl of Sandwich haalden we een overheerlijk broodje en we zaten hiervan op het terrasje lekker te genieten in de zon. Daarna liepen we weer terug. We zagen dat daar een band net alles had opgebouwd en we hoorden ze al snel leuke muziek maken. We hebben daar een tijdje op een muurtje gezeten en genoten van alles wat we hoorden en zagen.

   

De "water autotjes"

 

Disney Springs

We merkten toen dat het wel heel erg druk begon te worden en dat was voor ons het sein om terug te lopen naar de auto en naar huis te gaan, waar we om ongeveer 15.00 uur aankwamen. Daarna hebben we nog bij de pool gezeten met een drankje Om 18.00 uur hebben we het thuisfront gebeld om happy New Year te wensen en begon onze oudjaarsavond. Die hebben we heerlijk rustig buiten op het terras doorgebracht. De temperatuur bleef aangenaam en we voelden ons zeer bevoorrecht dat we zo het nieuwe jaar konden ingaan.

 

Woensdag 30 december  Bijkomen van de reis

Ondanks de toch wel “horror start” van onze vakantie  hebben we redelijk geslapen in het Marriott hotel op Tampa Airport. We konden al vanaf de 29ste onze villa in dus hebben we snel ontbeten en bij Hertz onze auto opgehaald. Dit keer stond er een mooie Hyundai Sonata met 5000 miles op de teller voor ons klaar.  We zijn snel naar de villa gereden, inkopen gedaan bij de Publix, een broodje gegeten en heerlijk bij de pool  verder uitgerust.  Het weer was echt fantastisch. Stralend zonnig en tegen de 30 graden, een mooie binnenkomer. Verder hebben we die dag niet veel meer gedaan en we zijn vroeg naar bed gegaan.

   

De Sonata

 

Onze villa

 

Dinsdag 29 december 2015 Een rustig begin van de reis met een turbulent einde

Op dinsdag 29 december maakten we een nieuwe reis naar Florida. De avond van tevoren sliepen we al in een hotel op Schiphol, zodat we ’s morgens snel op de plaats van vertrek waren. Deze keer in het luxe Sheraton hotel vlakbij de ingang van Schiphol. We hadden een mooie kamer met een geweldig uitzicht. 

   

Het Sheraton hotel

 

Mooi uitzicht op Schiphol

 

   

Nog een laatste stukje kerst 2015

 

De verkeerstoren

Op Schiphol waren er natuurlijk de gebruikelijke dingen om te doen en om 10.30 uur zaten we startklaar in de A330 van Delta. Het duurde nog een half uur voordat we weggingen. De reis duurde bijna 10 uur en ging wonderwel snel voorbij. Het was tamelijk rustig in het vliegtuig op 1 baby na die af en toe goed van zich liet horen (in vreugde en verdriet). Aangezien we te laat waren vertrokken en de piloot de tijd niet kon inhalen, kwamen we te laat in Atlanta aan. In de immigrationshal werd je niet vrolijk: erg veel passagiers en erg weinig hokjes met immigrationofficers. Het liep allemaal tergend traag. Na zo’n 50 minuten stonden we bij de bagageband. We zagen de koffers vrolijk hun rondjes draaien, maar de onzen zaten er niet bij.... Dat was balen.... Een dame die toezicht hield, raadde ons aan de aansluitende vlucht te nemen. Ze verzekerde ons dat de koffers nagestuurd zou worden. Dit voelde niet goed.... Na wat getwijfel aan onze kant en zoeken bij andere bagagebanden zijn we toch maar doorgegaan richting de security. 

Helaas....geen koffers meer....

Ook hier vreselijk lange rijen. We meldden dat we een connecting flight hadden die over een half uur zou vertrekken, maar dat hielp niets. Ook mensen die binnen 10 minuten zouden moeten overstappen, werden niet eerder geholpen. We stonden achter enkele mensen uit het vliegtuig die meldden dat hun koffers onverwacht toch nog op de bagageband waren aangekomen. Het bleek dat de band weliswaar ‘last bags’ op een scherm had staan toen wij er waren, maar dat er later toch nieuwe "last bags" waren gekomen.  We haastten ons enorm bij de security met spullen uit en weer in de handbagage, riemen af en weer om, schoenen uit en weer aan en liepen toen als een speer naar het treintje dat ons naar de juiste terminal zou brengen. Een van ons keek naar de tijd die we nog hadden en ontdekte dat het horloge (gekregen bij een speciale gelegenheid) niet om de pols zat, maar waarschijnlijk nog bij de security lag. We zijn weer teruggelopen, hebben daar nog weer gekeken en gevraagd, maar helaas hij was en werd niet gevonden. Toen zijn we al balend  naar de juiste gate gegaan. We hadden B4 en dachten dat dit aan het begin van de gate was, dat was het dus niet, want het was bijna achteraan. We kwamen buiten adem bij de gate aan en daar bleek dat het vliegtuig net weg was. We vroegen meteen om een overboeking en kregen toen te horen dat de eerstvolgende 4 vluchten naar Tampa vol zaten. Daar stonden we dan. We werden verwezen naar de klantenservice en hebben daar wederom ons verhaal gedaan. Op onverklaarbare wijze zei de dame van de klantenservice dat we op de volgende vlucht naar Tampa zouden zitten, die een uur later zou vertrekken. Dat was dan weer een meevaller. We vroegen nog naar onze koffers.  Die stonden inmiddels toch in Atlanta en zouden waarschijnlijk gewoon met ons meevliegen.  We moesten ons nu melden bij gate A33. We gingen naar de A- gate en dachten dat A33 nu wel aan het begin was, maar deze gate was het omgekeerde van de B-gate. Hier zat 33 achteraan en 2 vooraan. We liepen nog een keer de hele gate door en ploften neer in de stoelen van de wachtruimte.  Intussen zochten we in de handbagage nog even iets en daar lag wonder boven wonder het verloren gewaande horloge bij het plastic zakje met de vloeistoffen die we mee hadden. Kennelijk hadden we hem toch opgepakt, maar in de haast niet omgedaan. Dat was een hele opluchting!  Het vliegtuig naar Tampa ging redelijk op tijd en iets meer dan een uurtje later stonden we daar bij de bagageband de koffers op te wachten. Die kwamen niet. We hebben gevraagd bij de Delta kofferservice en na veel gedoe,  kwam men erachter dat de koffers op de volgende vlucht zouden aankomen. Dat zou weer een uurtje later zijn. Gelukkig hadden we een hotel op de luchthaven, dus we hebben daar ingecheckt en iets gedronken en stonden even later weer bij de bagagebanden. Daar bleek dat het vliegtuig uit Atlanta iets meer dan 30 minuten vertraging gehad. We hebben een rondje over de luchthaven gelopen en  na iets meer dan een half uur kwam het vliegtuig binnen en even later begon de bagageband te lopen. Ons geduld werd op de proef gesteld, want er waren inmiddels al veel koffers langsgekomen, maar toen eindelijk zagen we ze dan. Er viel een last van onze schouders! We liepen snel terug naar het hotel en gingen vermoeid, maar ook met een hoofd vol met gedachten (variërend van ‘het is gelukkig goed afgelopen’ tot ‘wat als….’) slapen. 

   

Florida...here we come!

 

Het Marriott, Tampa Airport

 

Proloog

Nog een paar dagen.... dan is het weer zover! Op 29 december start de piloot de motoren en brengt ons tot aan Atlanta alwaar we een overstap maken naar Tampa. Daar blijven we een nachtje in het Marriott Airport Hotel. De volgende dag rijden we dan naar onze villa in Kissimmee. Ook deze keer houden we weer een verslagje bij van het reilen en zeilen daar. 

Groet en fijne dagen,

Elstars